Sve što trebate znati o zaštiti i njezi kose ljeti

Foto: Pixabay

Osim za kožu, sunčeve UV zrake mogu biti štetne i za kosu. Mogu prodrijeti u kutikulu kose zbog čega kosa postaje suha i krhka. Osim toga, voda iz bazena koja je kemijski tretirana mogu također uzrokovati svrbež i prhut, a ljetna vlaga ispucale vrhove ili naelektriziranu kosu.

Donosimo nekoliko zgodnih savjeta kako očuvati zdravlje kose tijekom najviših temperatura.

Pažljivo s proizvodima za njegu kose

Kosi treba hidratacija, posebice ljeti. Barem jednom tjedno koristite svoju uobičajenu masku za kosu ili jednostavno stavite malo kokosovog ulja na vrhove te isperite nakon nekoliko sati. Šamponi i ostali proizvodi koje koristite neka u sebi sadrže hidratantne formule koje su nježne za vlasište.

Ne svakodnevnom šamponiranju!

Zbog prečestog pranja, kosa gubi svoja prirodna ulja i masti se još više. Ako dođete u napast svakodnevnog pranja kose, probajte koristiti samo kombinaciju vode i regeneratora. Namočite kosu i dodajte regenerator. Ostavite na kosi nekoliko minuta te isperite mlakom vodom. Vaša kosa će preživjeti bez šamponiranja i do nekoliko dana.

Na što treba pripaziti kad ste na moru

Prije odlaska na sunčanje, kosu dobro raščešljati i po mogućnosti staviti „leave-in“ regenerator s UV zaštitom. Zbog pijeska, znojenja i kemikalija, kosa se lako uprlja te je pranje obavezno po povratku s plaže ili bazena. Posebno pažljivi budite ako je vaša kosa obojana te ju dodatno zaštitite preparatima za obojenu kosu.

Izbjegavajte toplinu pod svaku cijenu

Osim što je potrebno nositi šešire i razna pokrivala za glavu kako kosa ne bi bila izložena suncu, preporuka je što rjeđe posezati za uređajima poput pegle ili sušila za kosu. Opranu kosu osušite prirodno. Ako baš morate koristiti pomagala koja stvaraju toplinu, koristite proizvode za zaštitu od topline.

 

Ostavi komentar