Sve je spremno za 19. Međimurski festival Ljubo Kuntarić

Ilustracija: Već 19 godina Rajko Dobošić organizira MEF

Punih 19 godina Međimurski festival Ljubo Kuntarić promovira kulturno-glazbeno nasljeđe kraja između dvije najsjeverni jih hrvatskih rijeka.

Ujedno, svojim postojanjem, doprinosi pop i zabavnoj glazbi u našoj zemlji, ali i van granica lijepe naše. Naime, sve ove godine prezentira se kao međunarodni festival na kojem su nastupali najpoznatiji  domaći izvođači i autori iz niza susjednih zemalja.

Festival ponosno nosi ime velikog međimurskog glazbenika Ljube Kuntarića i na taj način podsjeća na sve ono dobro što je dao hrvatskoj glazbenoj sceni.

Prepoznala je to i HRT koja već niz godinama prati i emitira na malim ekranima popularni  MEF, čija izdanja i produkcijska razina nose visoku profesionalnu razinu. Tako će biti i ove godine, 27. studenog iz dvorane Srednje škole Čakovec s početkom u 20 sati.

U projekt festivala uključila se i kuća Croatia Records  koja izdaje novi festivalski kompilacijski album. Promocija Međimurja i Grada Čakovca putem festivala tako dolazi do punog izražaja i u segmentu popularne glazbe.

Ovogodišnje izdanje u odbiru umjetničkog direktora festivala Darka Golubića donosi 17 novih pjesama i čak 10 izvođača s područja Međimurja, od kojih većina preferira kajkavsko glazbeno stvaralaštvo.

Voditelji par bit će Mateja Gošćiej i Nikola Kristić, a u show programu nastupiti će Marija Vidović poznata internacionalna sopranistica i Doroteja Prosnik vlasnica Grand Prixa Malog MEF-a.

Nažalost zbog trenutne epidemiološke situacije i ograničenog broja posjetitelja,  Organizacijski odbor neće pustiti ulaznice u prodaju, već će se u dvoranu s pozivnicama, uz strogu kontrolu redara i provjeru covid potvrda. (mp)

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar