Stiže kišni vikend: pročitajte čime ga popuniti

kiša pljusak lokva
Ilustracija

Krajem tjedna očekuje nas kiša i grmljavinsko nevrijeme. U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih preporuka čime možete popuniti slobodno vrijeme.

Isprobati jednostavan kolač
Iako je ljetno razdoblje popunjeno vrućinama, kišni dani savršeni su za pećenje ukusnih poslatica, čiji će vas miris i okus dugo podsjećati na ljeto. Keksi od samo tri sastojka savršeni su za ovakvo raspoloženje. Nakon što se pomiješaju 300 grama otopljene čokolade, jedno jaje i 130 grama brašna do glatke kakvoće, jedna žlica smjese stavi se na papir za pećenje. Na 180 stupnjeva peće se 10 minuta.

Online Shopping
Kiša donosi osvježenje u temperaturama pa će novi komadi odjeće ili kozmetike osvježiti svačiju svakodnevicu. Maske su obavezne prilikom ulaska u trgovine. Online kupovina također je opcija kako bi se epidemiološka situacija smirila. Brža i jednostavnija pretraga voljenih proizvoda na ovaj način unosi veću dinamiku u jednoličan kišan vikend.

Posjet muzejima i ostalim kulturnim ustanovama
Povezati se s baštinom svog kraja najlakše se čini koračanjem kroz hodnike kojima su prolazili slavni grofovi i kneževi. Gledajući njihovu ostavštinu i izučavajući brojne eksponate ovih krajeva stvorit će se veza posjetitelja muzeja i njegovog sadržaja, koji je neminovno i sadržaj vlastitog lokalnog identiteta. Muzeji u Međimurju, ali i oni iz susjednih županija nude raznovrsne poučne i interesantne zbirke koje će zasigurno ispuniti vikend.

Biti produktivan
Vikend je razdoblje kada se radi ono za što se nije imalo vremena tijekom dugog radnog tjedna. Iako kiša ograničuje vanjske aktivnosti, u toplini vlastitog doma mogu se isplanirati ljetovanje, pročitati opuštujuće ljetno štivo, uživati u maratonu najdražih filmova ili serija.

Ostavi komentar