Spomenka Zimprich: Nema Božića bez klecinprota

Uz božićno-novogodišnje blagdane mnogi pripremaju slatki kruh ali sami Priločanci peku svoj nadaleko poznati klecinprot.

Nekad je to bio kruh sa tragovima suhog voća da bi danas u njemu bilo svega. Od suhih smokava, grožđica, šljiva, marelica preko grubo sjeckanih oraha i lješnjaka do čokolade.

Klecinprot se pripremao nekoliko dana i peklo se po nekoliko hljebova ili štruca. Kruh je naime mogao stajati i po mjesec dana.

Tradiciju pripreme klecinprota danas njeguje i Spomenka Zimprich koja nam je ispričala svoju priču o ovoj prefinoj priločkoj slastici.

A priču o klecinprotu donosimo u novom broju Međimurskih novina koji je u prodaji od četvrtka, 24. prosinca.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE