Sezona herpesa kuca na vrata: Pogledajte kako ga ublažiti jednostavnim trikom!

Ilustracija
Ilustracija

Herpes tj. groznica na usnama čest je problem koji muči mnoge ljude. Bez obzira na to želite li spriječiti herpes u nastanku ili što brže sanirati onaj koji se već razvio, pomoći vam može jednostavna pasta napravljena od sastojka koji većina već ima u kuhinji, piše zadovoljna.hr.

Herpes labialis latinski je naziv za groznicu na usnama koja nastaje zbog infekcije virusom herpes simpleks. To je prilično bolna i estetski problematična pojava koje se svi što prije želimo riješiti.

U tom nam može pomoći jedna namirnica koja je čest gost kuhinjskih ormarića. U pitanju je kukuruzni škrob tj. kukuruzno škrobno brašno. Upravo je ono jedan od najboljih domaćih lijekova uz pomoć kojeg lakše možete sanirati ovaj bolan problem.

Naime, škrobno brašno neutralizira pH vrijednost groznice koja se inače hrani kiselinom te tako ublažava bol i upalu. Najbolje ga je upotrijebiti u obliku paste koju lako možete napraviti sami.

SASTOJCI ZA PASTU:
– 1 jušna žlica škrobnog brašna
– malo vode

PRIPREMA I KORIŠTENJE PASTE:

Pomiješajte škrob i malo vode kako biste dobili gušću pastu. Nekoliko puta dnevno stavite malo paste na groznicu uz pomoć štapića za uši.

Ostavi komentar