PROGNOZA: Povoljne biometeorološke prilike nastavljaju se do utorka 27. kolovoza

ugodni dani

Subota, 24.8.2019. Na južnom Jadranu će biometeorološke prilike biti najnepovoljnije, ali bi pretople noći mogle mnogima uzrokovati tegobe i na većem dijelu jadranskog područja. Stoga se noću osobito na Jadranu ali i u nizinskoj unutrašnjosti, a danju na Jadranu i na krajnjem istoku zemlje, preporuča nastaviti zaštitu od vrućine.

Nedjelja, 25.8.2019. Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u cijeloj zemlji. Samo bi na krajnjem jugu kronični bolesnici mogli imati veće tegobe uzrokovane uglavnom vrućim noćima. I danju će na tom području biti vrlo vruće pa se preporuča nastaviti zaštitu od vrućine.

Ponedjeljak, 26.8.2019. U cijeloj zemlji će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne. Kronični bolesnici ne bi trebali imati veće tegobe uzrokovane vremenom. Meteoropatima bi jutarnja magla u Lici i Gorskom kotaru mogla donekle nepovoljno utjecati na raspoloženje.

Utorak, 27.8.2019. Zadržat će se razmjerno povoljne biometeorološke prilike. Uglavnom će podržavati dobro raspoloženje, osim u u Lici i Gorskom kotaru gdje bi nepovoljno u jutarnjim satima mogla djelovati magla. Veće tegobe uzrokovane vremenom se ne očekuju ni kod meteoropata niti kod kroničnih bolesnika.

Foto: Zlatko Vrzan

izvor: meteo. hr

Ostavi komentar