Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 23. – 26. studenoga 2019.

Subota, 23.11.2019. Biometeorološke prilike će na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru biti nepovoljne osjetljivijim ljudima, te osobito srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima, koji se upozoravju na pojačanu skrb o svojem zdravlju. U nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske će biometeorološke prilike biti uglavnom razmjerno povoljne, a na krajnjem istoku povoljne.

Nedjelja, 24.11.2019. Prevladavat će razmjerno povoljne biometeorološke prilike u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, a razmjerno nepovoljne u gorskoj Hrvatskoj i na većem dijelu Jadrana. Najnepovoljnije će biti na krajnjem jugu Jadrana, gdje bi se kroničnim bolesnicima mogle najviše pojačati tegobe od kojih inače pate.

Ponedjeljak, 25.11.2019. U unutrašnjosti Hrvatske bi magla mogla mjestimično dugotrajnije nepovoljno utjecati na raspoloženje i kod ljudi manje osjetljivih na vrijeme, a kod kroničnih bolesnika na pojačavanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Na Jadranu će biometeorološke prilike biti uglavnom znatnije povoljnije nego prethodnih dana, pa će kroničnim bolesnicima olakšavati podnošenje bolesti, a meteoropatima popravljati raspoloženje, koncentraciju i radnu učinkovitost.

Utorak, 26.11.2019. U prvom dijelu dana bi u unutrašnjosti Hrvatske magla mogla nepovoljno utjecati na raspoloženje kod meteoropata i na podnošenje tegoba kod kroničnih bolesnika. U drugom dijelu dana će u unutrašnjosti i u većem dijelu dana na Jadranu prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike, uz koje će podnošenje bolesti biti olakšano, a bolje raspoloženje, koncentracija i radna učinkovitost biti podržano.

Izvor: meteo.hr

Ostavi komentar