Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 21. – 24. rujan: Vikend u znaku dobrog raspoloženja!

dobro raspoloženje

Subota, 21.9.2019. Pod utjecajem prostrane anticiklone biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Mnogi će se stoga osjećati dobro i neće imati poteškoće uzrokovane vremenom. Zbog razmjerno hladnog jutra potreban je oprez, na što posebno upozoravamo srčane i plućne bolesnike. Savjetujemo slojevito odijevanje.

Nedjelja, 22.9.2019. Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti povoljne. U unutrašnjosti će ujutro biti razmjerno hladno pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu i slojevito odijevanje tijekom dana. Prema kraju dana, osobito u zapadnim predjelima i u gorju se uz jačanje juga kod osjetljivijih meteoropata može javiti umor, razdražljivost i glavobolja, te poteškoće sa snom u noći na nedjelju. Pojačane tegobe mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

Ponedjeljak, 23.9.2019. Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Meteoropati i kronični bolesnici se mogu žaliti na slabiju koncentraciju, umor, glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora.

Utorak, 24.9.2019. Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti nepovoljne, ali će tijekom dana nepovoljan vremenski utjecaj oslabiti. Zbog toga će i tegobe uzrokovane vremenom polako popuštati prema kraju dana.

Izvor: meteo.hr

foto: zv

Ostavi komentar