BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA HRVATSKU za 12. – 14. lipanj 2019.

špica121_resize

Srijeda, 12.6.2019. Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Sunčano i toplo vrijeme tijekom dana, može kod meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati umor i iscrpljenost. Stoga se ugroženim skupinama, osobito srčanim bolesnicima, savjetuje izbjegavanje suvišnih napora i boravak u temperaturno ugodnim prostorima. Preporuča se lagana prehrana, uzimanje dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

Četvrtak,13.6.2019. Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u cijeloj zemlji. Zbog visokih temperatura zraka, potreban je oprez, osobito kod kroničnih bolesnika s tegobama krvožilnog sustava. Budući će i noću ostati dosta toplo, mnogi se mogu žaliti na poteškoće sa spavanjem. Moguć je umor i manjak energije, pa se preporuča izbjegavanje suvišnih napora, konzumiranje laganije prehrane i dovoljno tekućine.

Petak,14.6.2019. Kao i prethodnih dana uz toplu noć i visoke temperature zraka danju, meteoropati i kroničnih bolesnici mogu se žaliti na umor, manjak energije i slabost. Preporuka je zaštita od vrućine, lagana prehrana uz dosta tekućine i izbjegavanje suvišnih napora.

Ostavi komentar