BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Preporuka je zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine

Ilustracija, Foto: Pixabay

Subota, 20.7.2019. Prevladavajući utjecaj anticiklone bit će pozitivan za većinu ljudi. Mnogi će se stoga osjećati dobro, imati primjerenu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine, te zaštita od UV zračenja.

Nedjelja, 21.7.2019. Biometeorološke prilike će biti povoljne za većinu ljudi. U najtoplijem dijelu dana, kod vrlo osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti umor i manjak energije. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana, laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja.

Ponedjeljak, 22.7.2019. Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti povoljne. Na području grada Zagreba i Rijeke postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, pa kronične bolesnike upozoravamo da prilagode aktivnosti temperaturnim uvjetima. Svima se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine.

Utorak, 23.7.2019. Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika. Visoke temperature koje traju već nekoliko dana, mogle bi osjetljivim ljudima uzrokovati umor, slabost i manjak koncentracije. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. Preporuka je zaštita od UV zračenja, lagana prehrana uz dovoljno tekućine.

Ostavi komentar