Biometeorološka prognoza od 5. do 8. siječnja: Zaštitite se od hladnoće i vjetra!

Hladni val bi mogao djelovati na zdravlje osobito kod osjetljivih ljudi. Svima se savjetuje zaštita od hladnoće i vjetra.

Subota, 5.1.2019. Brz prolazak fronte može uglavnom na krajnjem istoku Hrvatske, u Lici i Gorskom kotaru utjecati na pojavu glavobolje i razdražljivost kod meteoropata, te manjih tegoba kod kroničnih bolesnika. Na Jadranu će vrijeme djelovati uglavnom povoljno na većinu ljudi, no hladni val bi mogao djelovati na zdravlje osobito kod osjetljivih ljudi. Svima se savjetuje zaštita od hladnoće i vjetra.

 

Nedjelja, 6.1.2019. Jačanjem utjecaja anticiklone sa zapada poboljšavat će se biometeorološke prilike u unutrašnjosti Hrvatske. No, u cijeloj će zemlji jak vjetar pojačavati osjećaj hladnoće. Najteže će biti reumatičarima, te bolesnicima od plućnih i krvožilnih bolesti, pa osobito njih upozoravamo na zaštitu od hladnoće.

 

Ponedjeljak, 7.1.2019. I dalje će anticiklona djelovati povoljno na većinu ljudi. Ipak, u Lici, Gorskom kotaru i mjestimično u središnjoj Hrvatskoj, bi reumatičari, te bolesnici od plućnih i krvožilnih bolesti mogli imati manje tegobe, a niska naoblaka bi meteoropatima mogla kvariti raspoloženje. Upozoravamo na zaštitu od hladnoće osobito male djece, starije populacije i kroničnih bolesnika (http://www.meteo.hr/prognoze.php?section=prognoze_specp&param=hladnival&el=hladni_val_prepor uke).


Utorak, 8.1.2019. Noć i jutro će biti vrlo hladni, osobito u unutrašnjosti, pa upozoravamo na zaštitu od hladnoće osobito male djece, starije populacije i kroničnih bolesnika. Približavanje ciklone tijekom dana može uzrokovati razdražljivosti i lošije raspoloženje kod meteoropata, a kod kroničnih bi se bolesnika mogle malo pojačati tegobe od kojih inače pate.

Ostavi komentar