Biometeorološka prognoza od 5. do 7. prosinca

biometeorološka prognoza
Ilustracija

Približavanje ciklone sa sjeverozapada će u većem dijelu zemlje uzrokovati pogoršanje općeg stanja.

Srijeda, 5. prosinca – Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj Hrvatskoj. Omogućavat će dobru koncentraciju i radni učinak, te podržavati dobro raspoloženje kod većine ljudi. Ni meteoropati niti kronični bolesnici uglavnom neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Nepovoljan utjecaj na raspoloženje moguć je eventualno u Istri, uz veću naoblaku nego drugdje.

Četvrtak, 6. prosinca – Približavanje ciklone sa sjeverozapada će u većem dijelu zemlje, najprije kod meteoropata i kroničnih bolesnika, uzrokovati pogoršanje općeg stanja, uz moguće smanjenje koncentracije, lošije raspoloženje i nesanicu. Bolesnici od krvožilnih i plućnih bolesti na krajnjem istoku Hrvatske se upozoravaju na zaštitu jutarnje hladnoće.

Petak, 7. prosinca – Uz naglo zatopljenje, u većem će dijelu Hrvatske biometeorološke prilike biti nepovoljne. Kod meteoropata je moguća pojava glavobolje, te slabljenje koncentracije i radne učinkovitosti. Veće poteškoće uzrokovane vremenom mogu imati reumatičari, bolesnici od krvožilnih i plućnih bolesti. Moguća je veća osjetljivost na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Ostavi komentar