Pripremite svoj prirodni dezinficijens za čistoću dom

dezificijens
Ako vam je dosta kupovnih, dezificijens izradite sami

Stigli su nam prohladni jesenski dani a s njima i sezonske boleštine. Uz to, tu je koronavirus koji nas polako zatvara u naša 4 zida. Stoga, osim na osobnu higijenu, potrebno je dodatno paziti i na čistoću u vlastitom domu. U tome će vam pomoći, između ostaloga i prirodni, domaći dezinficijens. Tim više ako vam je dosta onih kupovnih.

Kako biste svoj dom dodatno zaštitili od virusa i mikroba, sve što vam treba jest nekoliko prirodnih eteričnih ulja, hidrogen peroksid i destilirana voda ili alkohol – i vaš je dezinficijens spreman za upotrebu, donosi štitnjača.hr

Eterična ulja – idealni sastojci za vaš dezinficijens

Postoje eterična ulja koja prirodno djeluju protiv virusa tako što uništavaju njihovu vanjsku opnu ili ovojnicu te ih deaktiviraju. No važno je znati koja su dobar izbor za vaš prirodni dezinficijens.

Eterična ulja i njihovo djelovanje

Klinčić: antivirusno, antibakterijsko i protugljivično djelovanje

Origano: antivirusno, antimikrobno i protugljivično djelovanje

Čajevac: antivirusno (djeluje i protiv virusa H1N1), antibakterijsko (djeluje i protiv MRSA-e)

Timijan (kemotip timol): uništava koronaviruse, njegov sastojak timol je na listi EPA-inih (Agencije za zaštitu okoliša) potvrđenih dezinficijensa koji djeluju protiv virusa SARS-a

Naranča: široki spektar antivirusnog i antibakterijskog djelovanja

Crvena mandarina: antibakterijsko, protugljivično djelovanje

Limun: protugljivično i antibakterijsko djelovanje

U staklenu bocu s raspršivačem nakapajte odabrana eterična ulja. Dodajte hidrogen peroksid i destiliranu vodu. Stavite čep s raspršivačem i lagano protresite.

 

Ostavi komentar