Popečci od hajdine i prosene kaše kao tema radionice zdrave hrane Udruge dijabetičara Nedelišće

sdr

U nastavku mnogobrojnih ovogodišnjih aktivnosti, u organizaciji Udruge dijabetičara Nedelišća nedavno je održana zanimljiva radionica pripreme zdrave hrane u suradnji s Udrugom oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske.

Izbor predsjednice Udruge Marije Goričanec tako su bile zdrave, ali već pomalo i zaboravljene kaše – prosena i hajdina od kojih su polaznici radionice napravili popečke. Uz to korištene su i prirodno uzgojeni češnjak, luk, mrkva, peršin, blitva, špinat, ali i malo domaćeg špeka kako bi se dobio poseban i specifičan okus jela.

 

Iz Udruge dijabetičara Nedelišće, najavljuju već i novu radionicu pod nazivom “Zdravi tanjur” te pozivaju sve zainteresirane da im se slobodno pridruže i postanu članovi “slatke i vesele ekipe”. Druženja se održavaju jednom mjesečno, svakog drugog ili trećeg četvrtka u mjesecu, u 17 sati u prostorijama Udruge Umirovljenika Nedelišće, Maršala Tita 23. Također, udruga od 1. listopada 2018. organizira i vježbanje na Čakovečkim gradskim bazenima “Marija Ružić”pod stručnim vodstvom fizioterapeutkinje, ponedjeljkom i srijedom, u vremenu od 17 do 17,45 sati, uz dobru vijest kako u ponedjeljak, 1. listopada sve članove .2018. časte ulaznicom za bazene i besplatnim vježbanjem.

dav

Ostavi komentar