16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Odličan recept tjestenine u umaku od sezonskih gljiva

Sezona je gljiva- odlična tjestenina u umaku od gljiva

Izvrsne su u rižotima, omletima, palačinkama, umacima i juhama. Kako piše zdravakrava.24sata.hr, možeš ih pohati i puniti, a nezamjenjiv su sastojak slanih pita i savijača. Pogodne su za izradu raznolikih jela jer se odlično slažu i s povrćem i s mesom.

Sastojci:

  • šaka suhih vrganja
  • maslinovo ulje
  • žlica maslaca
  • sol
  • papar
  • tjestenina prema izboru
  • luk
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice suhe kadulje
  • 50 ml bijelog vina
  • 180 ml vrhnja za kuhanje

ZA FRITAJU SU POTREBNI KUKURUZNA KRUPICA, TOFU, VRGANJI, MLADI LUK I ZAČINI

Fritaja s vrganjima i mladim lukom

Priprema: Suhe vrganje namoči u vrućoj vodi. Ostavi da se namaču sat, dva. Zatim ih procijedi, ali sačuvaj tekućinu koja ti je ostala od namakanja. Na maslinovu ulju poprži sitno nasjeckani luk pa dodaj češnjak i maslac. Na to stavi ocijeđene suhe vrganje, posoli i popapri te dodaj sitno sjeckani peršin i kadulju. Podlij bijelim vinom i ulij malo tekućine preostale od namakanja vrganja. Pirjaj na laganoj vatri 30 minuta. Prije kraja umiješaj vrhnje za kuhanje pa ostavi na vatri još koju minutu. Posluži uz tjesteninu.

FOTO:  GULIVER/SHUTTERSTOCK

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE