22 C
Čakovec
Petak, 26 svibnja, 2023

Osvojite povijesni roman Antoanetina sestra!

U suradnji sa izdavačkom kućom VBZ poklanjamo vam knjigu poznate autorice Diane Giovinazzo.

Predstavljamo vam veličanstvenu priču o dinastiji, dvorskim spletkama i moći.

Kratki sadržaj romana:

Dok Marija Antoaneta u Parizu proživljava posljednje dane kao francuska kraljica, jedna druga moćna vladarica, njezina sestra Šarlota, kilometrima je daleko, u Napulju, i očajnički je pokušava spasiti od giljotine. Šarlota nije svjesna da će Antoanetino pogubljenje promijeniti tijek povijesti i srušiti njezino carstvo. Beč, 1767. Marija Karolina Šarlota, deseta kći i jedno od šesnaestero djece austrijske carice Marije Terezije, svjesna je da će je titula habsburške nadvojvotkinje neizbježno prisiliti da napusti svoj dom, obitelj i obožavanu sestru Antoanetu. Ali ne još. Moćna dinastija Habsburg slavi veliku pobjedu: Šarlotina starija sestra Josipa obećana je napuljskom kralju Ferdinandu IV. i uskoro će postati kraljica Dviju Sicilija. No iznenadna tragedija mijenja im planove: prilikom posjeta Carskoj kripti Josipa se zarazi velikim boginjama i umre. Šokirana, Šarlota je prisiljena suočiti se s neočekivanim promjenama: mora se udati za Ferdinanda umjesto svoje sestre. Tužna i osamljena, mlada Šarlota vrlo brzo otkriva da je njezin život u Napulju mnogo teži nego što je zamišljala. Ferdinand je slabić, a ni prva bračna noć ne obećava mnogo. Regent njezina supruga, signor Tanucci, čovjek je gladan moći i doveo je zemlju do ruba propasti. Očajna, Šarlota je prisiljena od svoga brata Leopolda, sada cara Svetog Rimskog Carstva, zatražiti da joj pošalje pomoć. I tako na dvor u Caserti stiže Sir John Acton, privlačan mornarički časnik dvadeset godina stariji od Šarlote, koji postaje zapovjednik njezine mornarice. Šarlota mora skupiti snagu i učiniti isto što i njezina majka prije nje: preuzeti kontrolu nad zemljom.

 

“Ovaj je roman izvrstan portret carske dinastije Habsburgovaca u 18. stoljeću… Velika priča o moći, zavjerama i ambicijama.”

 

Diana Giovinazzo američka je spisateljica talijanskog podrijetla i jedna je od pokretačica tjednog književnog podcasta Vino, žene i riječi, gdje uz čašu vina razgovara s piscima. Njezin je omiljeni žanr povijesna fikcija.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,521FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE