Nemate kako naoštriti nož? Keramička šalica je vaš spas!

nož
Odlična i funkcionalna kombinacija

Postoji nekoliko grešaka koje možete napraviti sa svojim noževima, od korištenja krivog noža za rezanje do stavljanja u perilicu suđa. No, najgora stvar koju možete raditi je rezati tupim nožem ili ga oštriti pomoću drugih noževa, prenosi večernji.hr

No, nož možete savršeno naoštriti bez da ga oštetite pomoću vrlo jednostavnog trika, a sve što trebate je keramička šalica.

Naravno da nož ne možete naoštriti na glatkoj površini šalice, već što trebate napraviti je okrenuti šalicu naopačke gdje je grubi rubni dio na kojm šalica ‘stoji’. Kako biste naoštrili svoj nož, prijeđite preko grubog dijela kraja šalice pod kutom od 15 ili 20 stupnjeva. Počnite s 10 poteza sa svake strane noža te postupno smanjujte dok se vaš nož savršeno ne naoštri.

Ova metoda funkcionira jer je taj keramički dio tvrđi od metala, a možete ga naći i na stražnjoj strani tanjura i zdjela. Iako će vam nož ostaviti tragove na šalici, oni se lagano operu vodom.  No, ovu metodu trebali biste koristiti samo u situacijama kada nemate izbora jer pretjerano korištenje može smanjiti oštricu vašeg noža.

Ostavi komentar