Nada i Milivoj Novak iz Vratišinca uspomene s planinarenja u vidu kamenčića ugrađuju u svoj lijepi vrt

vrt novak nada
Nada i Milivoj Novak iz Vratišinca u kamenjar ugrađuju uspomene s putovanja.

Krenuo je nagradni natječaj Međimurskih novina i TZ Međimurske županije ‘Čiji je vrt najljepši’. U aktualnom broju naših novina predstavljamo lijepo uređeno dvorište bračnog para Novak iz Vratišinca.

Nada i Milivoj Novak iz Vratišinca strastveni su ljubitelji planinarenja. U vlastitom aranžmanu amaterski planinare po različitim lokacijama. Sa svakog planinarskog izleta donesu kamenčić ili dva koji markiraju. Na njemu zabilježe datum i lokaciju i ugrade ga u svoj kamenjar u dvorištu za uspomenu.

Ljubav prema planinarenju prenio je suprug kad je 1997. godine radio u Sloveniji. Sa svakog planinarskog izleta donesu kamenčić ili dva koji markiraju i na njemu zabilježe datum i lokaciju, za uspomenu.

Kamenjar je danas glavna atrakcija, posebno za djecu koja prolaze pored kuće. Najviše veselja izazivaju bubamare i kornjača, koje je Nada izradila od kamenja, a koje daju dodatnu čaroliju ovom prelijepom dvorištu. Gost u kamenjaru je maslina koja se savršeno uklopila među domaće stanovnike. U ovom predivnom vrtu zatekli smo također brojne vrste mirisnih ruža, domaćeg, lokalnog cvijeća, začina: majčine dušice, origano, lavandu, smilje, kao i grmlja i drveća.

Nada i Milivoj ponosni su djed i baka troje unučadi: Davida (13), Sare (5) i Katje, rođene prije nekoliko dana. Upravo s njima stvaraju najljepše uspomene na obiteljskim izletima.

Održavati dvorište nije nimalo lak zadatak. Za zalijevanje potrebno je dnevno sat i pol zajedničkog rada, a najviše je posla u jesen, kad dolazi orezivanje i prorjeđivanje. Sve sadnice koje se izvade kod prorjeđivanja uvijek nađu novog vlasnika, a njihov uspješan rast u nekom drugom vrtu posebno veseli našu vrijednu Nadu.

Njezino joj dvorište za sav trud uzvraća ljepotom i predivnim bojama i mirisima koji se nesebično nude svakom gostu i prolazniku. (Aleksandra Sklepić)

Prijavite se i predstavite čaroliju svoje okućnice

I ove godine MEĐIMURSKE NOVINE nastavljaju s tradicijom biranja najljepših okućnica u natječaju “Čiji je vrt najljepši”. Akciju i ove godine provodimo u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije.

Naš natječaj prilagođujemo novim trendovima. Primijetili smo da Međimurci sve više uređuju zelene, minimalističke, lijepo uređene oaze koje služe za odmor na terasama, balkonima ili dijelu dvorišta za odmor. 

Budući da se nagradni natječaj zove Čiji je vrt najljepši?, mnogi svoje male zelene oaze nisu prijavili, pogrešno misleći da njihova minimalistička rješenja nisu vrijedna prijave. Međutim, nije tako. Svaki trud koji ste uložili u uređenje okoliša svog doma je vrijedan prijave.

Stoga prijavite svoj vrt ili okućnicu, ali isto vrijedi i za mali obiteljski otok za opuštanje.

Pokažite svoje cvjetne ideje i inspirirajte druge. Prijavite svoje supružnike, roditelje, susjede, prijatelje ili rođake na naš nagradni natječaj: na [email protected] ili telefon: 323 600. 

Obavezno navedite adresu osobe čiji vrt prijavljujete i ostavite kontakt telefona kako bismo vas posjetili i fotografirali vaših ruku djelo. 

Prijave su već krenule i traju sve do ponedjeljka, 23. kolovoza

I ove godine očekuju vas vrijedne nagrade za vaš trud. Imamo šest nagrada u sklopu natječaja Čiji je vrt najljepši. (BMO)

Sponzori su osigurali: 

BAT: 1. nagrada bon 1000 kn; 2. nagrada bon 500 kn; 3. nagrada bon 300 kn.

Međimurka BS: vrtna pumpa Inox 800 w (vrijednost oko 600 kn) – za najoriginalniji ručno rađeni vrtni ukras.

Vrtni centar Iva: poklon-bon 500 kn – za najljepši cvijet vrta. 

Vrtlarija Vijenac: poklon-bon 500 kn – za najegzotičniju biljku vrta.

Osim toga svi koji sudjeluju bit će nagrađeni priznanjima TZ Međimurske županije. 

 

 

 

Ostavi komentar