U sklopu aktivnosti uvođenja sustava zdrave prehrane, 9. studenog održana je Healthy Meal Standard Akademija u Županijskoj bolnici Čakovec.
HMS Akademija u Županijskoj bolnici Čakovec započela je edukativnim radionicama uz kuhara Zorana Delića koje su uključivale predstavljanje novih kombinacija obroka, suvremeni način korištenja kuhinjske opreme i obavljanje više kulinarskih zadataka u istom vremenu. Fokus je bio na iskorištavanju parno-konvekcijskih pećnica te izradi novih zanimljivih recepata za odjel rodilišta i ginekologije. Pripremljena jela poput pilećih prsa punjenih kremom od špinata i pilećih rolica sa povrćem i sirom, ječmoto (rižoto od ječma) sa bučama će se od prosinca moći uredno kušati na odjelu rodilišta.
Cilj je na edukativan način bilo pokazati kako se neki jednostavni obroci od priloga i sastojaka koji se već nalaze u kuhinji, bez prevelikog dodatnog angažmana mogu preoblikovati u nutritivno uravnotežene obroke, koji osim što će biti zanimljivi, će biti i oku ugodni. Posebna pažnja se pridodala u edukacijskom dijelu nutricionizmu, serviranju i dekoraciji obroka.
Prezentaciji obroka prisustvovao je i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, dr.med., spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske gastroenterologije Igor Šegović, sa timom uprave. Svi prisutni su kušali obroke, a cilj je bio odlučiti hoće li se ovakav moderniji način prehrane uključiti u standardne obroke odjela rodilišta i ginekologije Županijske bolnice Čakovec. Naravno, svi obroci su dobili zeleno svjetlo, kada se krenulo i u natjecateljski dio Healthy Meal Standard Akademije, kada su kuharice pokazale naučeno kroz svoj kreativni izražaj.