Savjet: Kako izbjeći pojavu suhe kože pri prvim jesenskim danima?

karmela bali međimurec vital

I osim neizbježnog pada temperature, donosi nam i gubitak ljetnog tena, ali i sjaja. Čini nam se nemoguće zadržati obožavani “glow” u hladnim danima, koji kao da nam dodatno izvlači vlagu iz kože.

Gotovo svakodnevno se susrećem sa pitanjem: “Kako vratiti koži sjaj? Kako dobiti “glow” efekt? Koje proizvode koristiti? Koža mi je siva, suha, svrbi…”

Nedostatak sjaja, suhoća i sivilo tena među najčešćim su problemima kože u hladnijim danima, a mogu se javiti u bilo kojoj dobi. Dobra je vijest da je riječ o jednom od najlakše rješivih problema, jer ne uključuje kronično stanje, oštečenja ili upale, poput drugih problema kože.

Najčešći uzrok je nedostatak vlage u dubljim slojevima te nedostatak dobre njege koja bi koži pomogla u jačanju kožne barijere. Iako ne pokazuje neke druge nepravilnosti, sivkast ten i beživotna koža trebala bi biti dovoljno upozorenje da koža nije zdrava.

Nije svaka dehidracija ista. Voda ima velik udio u sustavu kože i njene stanice mogu pravilno funkcionirati samo u dobro hidratiziranom okruženju. Problem može biti i u mikrocirkulaciji, što uključuje smanjen dotok krvi u stanice kože, što uzrokuje nedostatak rumene boje i zdravog sjaja. Dok nedovoljna količina vlage može ostaviti dugoročne posljedice koje se ne mogu rješavati “čašom vode”. Kronični nedostatak vlage u dubljim slojevima uzrokuje gubitak nutrijenata i propadanje kolagen i elastina, što uzrokuje duboke bore i gubitak čvrstoće kože.

karmela bali međimurec vitalŠto poduzeti? Za početak uvedite neke promjene u svoj režim njege

Povećajte unos vode, smanjite pijenje kave i povećajte unos voća (na taj način jedete vodu), redovito koristite AHA i BHA pilinge. Kako ni jedna krema neće prodrijeti u dubinske slojeve kože, potrebna je dubinska hidratacija (umreženom hijaluronskom kiselinom) i eksfolijacija. Novi Muradov tretman koji kombinira trostruko aktivni retinol i kompleks triju kiselina snažno usporava starenje kože, maksimalno obnavlja stanice, povečava čistoću i blistavost kože i vidljivo minimalizira bore i učvrščuje kožu. Ujedno ujednačava ton i ublažava pigmentacije.

Umrežena hijaluronska kiselina (booster) omogućit će dugotrajnu hidrataciju, boosteri će popraviti teksturu kože, suziti pore, dok će retinol u kobinaciji sa AHA i BHA kiselinama korigirati nesavršenosti tena i vratiti joj sjaj. Nakon kvalitetnog režima njege, pripremite lice za nanošenje šminke kvalitetnim primerima koji stvaraju poželjni “sjaj iznutra”.

Iako Charlotte Tilbury proizvode ne možemo naći na policama hrvatskih beauty dućana, možemo ih naručiti u online shopu. Jedan od najpoželjnijih make up proizvoda o kojem bruji beauty svijet, različiti od svih primera i sličnih proizvoda je Brightening Youth Glow Booster koji zaglađuje (posebno područje oko očiju), ujednačava ten i smanjuje crvenilo, Wonder Glow lagana formula sa sitnim sjajnim mikročesticama za decentni sjaj, Light Wonder lagani tekući puder ili Hollywood Flawless Filter tekući puder sa efektom filtera za besprijekorni ten i mladenački izgled.
Nadam se da sam vam barem malo pomogla ovim savjetima, a za sva dodatna pitanja uvijek se možete javiti na pregled – konzultacije.
Piše: Karmela Bali Međimurec, medicinsko – kozmetički salon Vital

Ostavi komentar