Put do uspjeha Klare Škvorc iz Belice: Mlada poduzetnica krenula je u osvajanje kozmetičkog tržište

U svijetu poduzetništva, motivacija i želja za napredovanjem ključni su pokretači. Za mladu Beličanku Klaru Škvorc, osnivanje vlastitog posla potaknula je želja za ostvarenjem uspjeha u kozmetičkoj industriji te širenjem znanja. Sa svoje 22 godine pokrenula je vlastiti kozmetički salon za koji je štedjela 5 godina. Ambicioznost joj je oduvijek bila izražena strana, no otvaranjem vlastitog salona, otkrila je i svoju drugu pozitivnu stranu, a to je upornost. Njezin put do uspjeha nije bio bez izazova, a unatoč svim preprekama može reći da je uspjela ostvariti većinu svojih dosadašnjih ciljeva.

Želim napredovati i ulagati u svoje znanje

S obzirom na opseg posla, teško mi je uskladiti organizaciju i napredak u poslu. Iako mi je iznimno zadovoljstvo vidjeti žene koje izlaze dotjerane i zadovoljne iz mog beauty raja, želja mi je usmjerena na usavršavanje u području njege noktiju i lica. Trenutno radim sve usluge, ali željela bih se specijalizirati, što iziskuje dodatne edukacije, a vrijeme mi trenutno to ne dozvoljava. Također, željela bih napredovati i u menadžmentu i ekonomiji, ističe mlada poduzetnica.

Kako nam je ispričala, vlastiti salon njena je želja još od prvih radnih sati kao kozmetičarke. Gajila je želju da ljubav prema kozmetici, ali i znanje i iskustvo, pretvori u osobni napredak i građenje karijere koja će joj omogućiti da bude ne samo vrsna kozmetičarka, već i menadžerica koja će baratati organizacijom i vođenjem posla. U skoroj budućnosti planira prenijeti sve svoje znanje, ali i strast prema poslu, a kako bi se sama mogla posvetiti učenju i savladavanju zadataka koje pred nju stavlja vođenje vlastitog poslovanja.

Privatni život pati, ali isplati se

Otvoriti vlastiti salon nije bio lak zadatak. – Najstresniji dio bio je sam početak. Morala sam se odreći mnogo toga, a privatni život je patio. Radovi, usklađivanje izvođenja radova, rješavanje papirologije, nabava oprema, uređivanje cjenika – sve je to zahtijevalo puno truda. Tjednima nisam spavala i radila dokasno, ali znala sam da to želim i da moja želja iziskuje mnogo odricanja i borbe, dodaje Klara.

No, uz podršku obitelji, posebice roditelja, mlada poduzetnica uspjela je prevladati izazove. – Moji roditelji i cijela obitelj su moja najveća podrška. Svi su se uključili u radove i opremanje i pomogli koliko su mogli. Puno mi znači što imam roditelje koji uskaču kada je to najpotrebnije, iako sada nemam baš mnogo vremena za njih. No, sigurna sam da me razumiju, i to mi je trenutno najveća podrška, kaže s osmijehom.

Pitanje kvalitetnog privatnog života također je bitno za mladu poduzetnicu. – Iako trenutno nemam dovoljno vremena za sve što bih voljela, radim na tome. Moj dan počinje rano ujutro i traje do kasno navečer, kada nakon odrađenih tretmana idem na trening i ispušem se. Dugo sam osjećala da mi treba neka vrsta ispušnog ventila i pronašla sam ga u vježbanju. Osim vježbanja, druženje s prijateljima i obitelji te planinarenje stvari su koje mi puno znače. Nadam se da ću uskoro moći odvojiti više vremena za to, dodaje Klara.

Što znači uspjeti s 22 godine?

Pitali smo Klaru je li već ostvarila sve što je planirala, na što nam mlada poduzetnica odgovara negativno: – Mislila sam da ću imati više vremena za edukaciju, priznaje.

Unatoč tome, za nju je osjećaj uspjeha već prisutan. – Osjećam se uspješno jer sam s 22 godine otvorila salon, dok moji vršnjaci nemaju toliko velike ambicije kao ja. Na tome sam jako zahvalna svojim roditeljima jer su u mene usadili dobre radne navike, osjećaj stvaranja i ostvarivanja, zaključuje mlada poduzetnica iz Belice.

Klara nam je skromno rekla da je svoje snove i želje za ovu godinu ostvarila i da joj je trenutni cilj biti sretna, zadovoljna i zdrava te da će ostali ciljevi doći s vremenom.


Klaris Beauty uskoro slavi prvi rođendan

Salon Klaris Beauty posluje već godinu dana i nalazi se u Čakovcu na adresi Dobriše Cesarića 13. Salon je uređen vrlo moderno, a odiše elegancijom, svježinom i prozračnošću, što je odličan preduvjet da se u njemu osjećate ugodno i opuštajuće. U Klaris Beauty salonu možete odabrati tretmane lice koji uključuju čišćenje, masažu, ultrazvuk ili ampulu te oblikovanje ili bojanje obrva. Tu su i razne vrste depilacija voskom, šećernom pastom ili lycon voskom. U ponudi ima i vrhunske masaže i pakete masaža. U salonu Klaris njegujte svoje ruke ili stopala ili dođite na trajni lak. Svoj termin za tretman ljepote kakav zaslužujete možete rezervirati pozivom na broj 095 393 4879.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE