Modni savjeti kojima ćete usvojiti osnovna pravila stila!

modni savjeti

Modni savjeti za odjevanje za sve prilike spašavaju sve žene u situacijama kada ne znaju što odjenuti, a da ne prekrše pravila dobrog ukusa. Vrijeme da naučite osnova pravila stila, oprostite se s modnim pogreškama i uvijek budete spremni za svaku prigodu.

modni detaljiIzbjegavajte preupadljive detalje
Kombinacija modnih detalja i upadljive odjeće može stvoriti upravo suprotan učinak od željenog te stvoriti cjelokupni dojam pretjeranosti. Odmjereno birajte odjeću, smanjite svestranost pri izboru nakita i detalja, posebice onog jako upadljivog.

 

 

Odaberite pravu tkaninu
Dvije najvažnije kvalitete koje morate potražiti kod biranja tkanine su težina i pokretljivost. Ako je tkanina prekruta, neće pratiti linije tijela, a ako je pretanka, naglašavat će svaku izbočinu, pa čak i one koje želite sakriti. Vuna, mješavina mikrovlakana vune, pamuk ili pak pamuk pomiješan sa svilom inače su dobri izbori.

Vodite računa o proporcijama
Pojedini komadi odjeće vam mogu dobro pristajati, no ukoliko ih s drugim komadima ne kombinirate dobro, krajnji rezultat će biti nezadovoljavajući. Birajte stylinge koji su kombinacija kratke odjeće preko duge ili pak dugih odjevnih komada preko onih kraćih. Birajte između kratko rezane jaknice kombinirane s haljinicom do koljena, duge jakne s uskim hlačama ili pak tunike s kraćom suknjom olovka kroja.

oblik tijela

modni uzorciNe zanemarujte moć uzoraka
Kada se radi o uzorcima, u obzir uzmite oblik i veličinu odjevnog predmeta. Uzorci u bojama poput crvene i ružičaste privlače manje pažnje, a tamnija pozadina tkanine učinit će vas vitkijima.

 

samouvjerena ženaSamouvjerenost je ključna
Neki od najatraktivnijih ljudi nisu baš uvijek odjeveni po posljednjoj modi te se često mogu vidjeti u jednostavnim, kućnim izdanjima, no čak i tada oni zrače samouvjerenošću zbog koje ih svi primjećuju. Baš kako se vidi koliko ugodno i privlačno se osjećate u odjeći koja vam se sviđa, isto tako se primjećuje kada se u odjeći osjećate neprivlačno.
Pronađite pravu nijansu boje
Svatko može nositi boje, no bitno je pronaći nijansu koja vama odgovara najbolje. Nijanse koje će vam odgovarati ovise o boji vaših očiju, kose te tonu kože. No, pri kombinaciji boja ne treba pretjerivati. Preporučuje se da u jednom stajlingu kombinirate najviše tri različite boje, a sve preko toga imat će suprotan učinak.

Kombinirajte bazne komade odjeće
Obični T-shirt u kombinaciji s ukrašenom suknjicom ili jaknicom može djelovati vrlo efektno. Prilikom odabira košulja jačih boja i uzoraka pripazite da ostali komadi odjeće budu vrlo jednostavni i neupadljivi.

Mala pravila traperica
Najsofisticiraniji način nošenja traperica na posao je da odaberete one tamnije boje, a nosite ih uz jaknice i sakoiće ispod kojih ćete odjenuti pletene topiće ili tanke pulovere te, naravno, uz visoke potpetice. Traperice jarkih i šarenih boja vrlo su upadljiv komad odjeće, pa ih svakako kombinirajte s neutralnom i jednostavnom odjećom.

jednostavan stilJednostavan stil može biti jako praktičan
Premda ćete ponekad htjeti posegnuti za majicom sa šljokicama ili šaljivim printom, suknjicoma s volanima ili kakvom blještećom ogrlicom, zapamtite da jednostavan stil ima veliku moć transformacije. Modne kombinacije jednostavnih linija i s minimalnim detaljima lako se iz dnevnog pretvaraju u dnevni stajling. Uske traperice i ženstveni top u kombinaciji s ravni cipelama odličan je tijekom dana, a kada nabacite štikle postati će idealna večernja kombinacija.

Fatalna moć sunčanih naočala
Kada se radi o izboru sunčanih naočala, nije bitno koji oblik najviše volite nositi jer koje god da izaberete, to će biti brz i učinkovit način da podignete cijelu odjevnu kombinaciju te djelujete vrlo fensi.

Dobra frizura je nezaobilazna
Dobro oblikovana frizura koja vam pristaje je ključna jer upravo je kosa vaš stalni ‘modni dodatak’. Istina je da dobra frizura ponekad može koštati i malo više, no cjelokupni izgled koji će vam osigurati je neprocjenjiv.

moda za starijeOdjeću birajte sukladno godinama
Ako ste u dvadesetima ili ranim tridesetima, ormar opskrbite jednostavnim i baznim komadima odjeće te se poigrajte s nešto malo skupljim i upadljivijim modnim dodacima. U četrdesetim godinama najbolje će vam pristajati odjeća kvalitetnije tkanine i izrade, a osim jeftinijih komada nakita, ubacite pokoji skuplji, koji će podignuti cijelu kombinaciju.

Mala pravila donjeg rublja
Osim grudnjaka i gaćica koje svakodnevno nosite, u ormaru je preporučljivo imati i nekoliko komada donjeg rublja koje ćete nositi ispod svečanih haljina i odjeće užih krojeva. Donje rublje bez šavova savršeno je za haljine i suknje jer se neće ocrtavati, a grudnjaci boje kože s jačim košaricama će biti pravi spas za prozirnije majice

zena.hr

Ostavi komentar