Karmela Bali Međimurec: Kako izgleda beauty rutina kad je ljepota posao?

Kako me žene svakodnevno ispituju koje proizvode koristim, kako se hranim, dali vježbam, kako izgleda moja beauty rutina, odlučila sam neke od mojih beauty navika podijeliti sa vama.

Mogu reći da imam posao iz snova gotovo svake žene. Već gotovo 15 godina svakodnevno sam okružena najboljim proizvodima i u moju njegu je upleteno toliko različitih proizvoda da me sram reći.

Često misle da je to genetika, skupe kreme, ali to je sve zajedno, a najvažniji je stil života i prehrana. Takav način života zahtjeva disciplinu i odricanje, no malo je ljudi spremno na takve promjene u svakodnevnom životu.

Budim se dosta rano, a kako nisam jutarnji tip treba mi vremena da se u miru pripremim za radni dan.

Ujutro popijem kolagen, zeleni shake (špinat, zelena salata, stabljike celera, banana, jabuka, limun i kokosova voda) i vježbam sat vremena.

Ne izlazim bez zaštitnog faktora 50 (sklona sam hiperpigmentacijama, nanosite ga bez obzira na godine) i tankog sloja pudera (za malo više samopouzdanja).

Kako sam često u zatvorenom prostoru svakodnevno konzumiram vitamin D, beta karoten, đumbir, klorelu i omega masti.

Proizvodi bez kojih definitivno ne mogu su Estee Lauder tekući puder, Retamax aktivni retinol, Daily power defense krema za dan ispod koje stavljam serum s vitaminom C i krema oko očiju ZO Skin Health o kojoj sam ovisna jer imam jako, jako tanku kožu oko očiju sklonu tamnim podočnjacima.

Svim čitateljicama savjetovala bi da jako rano počnu njegovati taj dio, čak i ako im se čini da to nije još potrebno i da koriste zaštitne faktore jer sunce može toliko postarati kožu da im kasnije ni jedna krema neće pomoći. Bitno je raditi na prevenciji, jer bolje je spriječiti nego liječiti a proizvodi neka budu u skladu sa budgetom.

Već 12 godina redovito uživam u tretmanima kisikom, odnosno dermoinfuziji koja proizvode šalje u najdublje slojeve kože. Redovito korištenje kisika dokazano od njemačkog Frauenhofer Instituta u Njemačkoj kožu pomlađuje i do deset godina.

Svi imamo dane kada se ne osjećamo kako bismo željeli… i tu pomaže drenaža kisikom, dobra maska i masaža cijelog tijela ( a Ivana je tu pravi virtuoz), a pravo otkriće mi je crni čaj sa karamelom u koji se dodaje mlijeko (poklon jedne moje klijentice, hvalaaa Valentina!) i život je opet malo lakši!

Navečer šminku skidam dvostrukim čiščenjem, prvo Precleanse od Dermalogice i zatim gel za umivanje, stavljam serum s matičnim stanicama, retinol dva puta tjedno, a za tijelo uvijek koristim neko sredstvo za piling i bademovu kremu.

Jako volim kada je žena njegovana i drži do sebe bez obzira na godine i to radi zbog sebe i za svoje unutarnje zadovoljstvo, a onaj faktor X ono je zbog čega će zaintrigirati nekog drugog.

Ostavi komentar