Galu Mariju Vrbanić prepoznao je i Vogue, a dizajneri poručuju: ‘Briljantna mlada umjetnica’

Galu Mariju Vrbanić iz Čakovca poznati je modni časopis Vogue već u rujnu prošle godine uvrstio na popis 100 najznačajnijih inovatora u modi.

Mislim da dobiti priznanje brenda kao što je Vogue ima više nekako snagu za širu publiku koja nije upoznata s ovime što radimo jer je ovo jako nišna industrija, rekla je Gala za Dnevnik.hr.

Ona i njezin tim dizajniraju za fizički i digitalni svijet, ali i onaj između, što je ona objasnila na primjeru džempera: – U stvarnom svijetu to je džemper koji je napravljen u potpunosti zero waste – od otpadnih vlakana.

U sebi ima čip koji je kao virtualna etiketa na kojoj piše njegov sastav. Na čip se može pohraniti vizitka ili pjesma, dok se džemper može imati i u virtualnom obliku: – Povezivanje fizičkog i digitalnog radi se kroz aplikaciju, a to je da isti džemper možete koristiti kao AR filter na nekome.

Poznati modni časopis Vogue nahvalio je Galu zbog digitalne haljine za čiju estetiku kažu da je utjecala na druge u industriji, a njezini kolege potvrđuju da kada modna biblija objavi i nahvali, to daje golem vjetar u leđa.

Gala je briljantna mlada umjetnica, dizajnerica koja je stvarno uspjela vidjeti, proniknuti da će nešto što nitko od nas nije očekivao postati stvarno, a to je digitalni dizajn, dizajn u metaverzumu, objasnio je modni dizajner Ivan Friščić.

Moda nam treba na mjestima gdje se socijaliziramo. Danas se sve više socijaliziramo online, a kada pogledamo generacije mlađe od mene, oni se socijaliziraju većinu vremena online, i to u virtualnim svjetovima kao što su igrice, i oni tamo također trebaju modu, istaknula je Gala.

Odjeća ili skinovi za avatare u igrama su biznis za sebe. Starije generacije će možda teže shvatiti to što radi, no Gala poručuje: – Ne moraju svi sve shvatiti. Da ljudi imaju potrebu za nečim, onda bi to shvatili. Mislim da stariji nemaju potrebu za skinove za igrice, mladi imaju. Zato oni shvaćaju, a ovi drugi ne.

Cijeli tekst možete pročitati na Dnevniku.hr na OVOJ POVEZNICI.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE