MLJAC RECEPT za proljeće: Sirovi cheesecake s lavandom!

Ilustracija
Ilustracija

Idealna za one koji vole slatko, ali se od njega suzdržavaju. ”Sirovi cheesecake” napravit ćete u trenu, a s dodatkom neuobičajene namirnice dati mu potpuno drugu dimenziju.

Lavanda će se možda nekima činiti kao sastojak koji više pripada kupaonici nego kuhinji, no njezina primjena u slasticama danas je sve popularnija. U ovoj slatkoj, kremastoj torti bez rafiniranog šećera i glutena možete uživati bez grižnje savjesti, a njezin miris podsjetit će vas na toplije ljetne dane koji nam dolaze.

RECEPT – Sirovi ”cheesecake” s lavandom

Sastojci:

Za podlogu:
2 šalice lješnjaka
12 Bio Primo datulja
4 žlice Bio Primo javorova sirupa
2 žlice kakaa u prahu

Za kremu:
1 i pol šalica Bio Primo indijskih oraščića
2 šalice Bio Primo kokosova mlijeka
4 žlice otopljenog Bio Primo kokosova ulja
2 žlice soka od limete
1 žličica vanilije
8 žlica Bio Primo javorova sirupa
1 žličica lavande
2 žlice psyllium ljuskica (ili ljuskica indijskog trputca)
prstohvat soli

Priprema:

1. Natopite indijske oraščiće u toploj vodi na barem tri sata ili najbolje preko noći te ih dobro isperite prije upotrebe.
2. U multipraktiku dobro usitnite sve sastojke za podlogu.
3. Pripremite kalup za tortu tako da ga obložite papirom za pečenje.
4. Smjesu za koru utisnite na dno kalupa.
5. Mikserom pomiješajte sve sastojke za kremu tako da postane potpuno glatka, bez grudica te je izlijte na podlogu. Udarite kalupom nekoliko puta po stolu kako biste izbili mjehuriće zraka iz kreme.
6. Ostavite u hladnjaku ili zamrzivaču barem jedan sat prije posluživanja.
7. Kada se stisne i ohladi, ukrasite po želji i poslužite. Uživajte u zdravom, slatkom zalogaju, piše zadovoljna.hr.

Ostavi komentar