MEĐUNARODNI dan sreće: Potraga za srećom temeljni je čovjekov cilj!

Međunarodni dan sreće prilika je da se prisjetimo svih onih sitnica koje nas čine sretnima i zbog kojih shvaćamo da je za sreću zaista potrebno tako malo.

Što je to sreća? Ovaj osjećaj zapravo nije lako definirati, štoviše definicija sreće jedan je od najvećih psihologijskih problema. U definicijima sreće spominju se sloboda, sigurnost, položaj u društvu, materijalna dobra, unutarnji mir…

Jedna definicija je da je sreća stanje u kojem ljudi ponašanjem dolaze do suprotstavljanja vanjskim silama koje bi inače dovele do nesreće (tuge). Druga definicija govori da je sreća trajno, pozitivno emocionalno stanje koje uključuje smireno zadovoljstvo svojim životom, ali i aktivno zadovoljstvo i postignuća.

Potraga za srećom temeljni je čovjekov cilj i vođeni tom činjenicom Ujedinjeni narodi prije sedam godina proglasili su 20. ožujka Međunarodnim danom sreće.

Zato danas slavimo sreću, a kako bolje slaviti sreću nego tako da budemo sretni. Svatko od nas ima razloga biti sretan baš svaki dan, što dokazuje 10 poruka koje nam otkrivaju što je to sreća.

Pročitajte ih u fotogaleriji i – budite sretni, piše zadovoljna.hr

Foto: Zadovoljna.hr.

 

Ostavi komentar