3.8 C
Čakovec
Nedjelja, 19 ožujka, 2023

Saznajte što je na umu vašoj mački

Mačke su jedan od najčešćih kućnih ljubimaca. Svoja osjetila koristi kako bi preživjela u divljini, ali i da bi komunicirala sa svojim vlasnicima.

Za razliku od psa, mačka će ljude koje voli dočekati na ulaznim vratima. Pas to neće učiniti. Mnogima je poznato da mačka prede kada je sretna. Veterinari Foster i Smith uočavaju da mačka prede i ako je bolesna.

Mačka svoj teritorij označuje tako da svoju njušku ili obraz prisloni uz neku stvar. Na taj način svoje mirise prenaša na objekte. Isto tako, teritorij označuje i grebanjem namještaja. Američki veterinari naglašavaju kako nije istina da tako mačka oštri kandže.

Svog kućnog ljubimca najlakše je pročitati po položaju njezinog repa. Ako ga mačka stavila ispod svog tijela, to znači da se boji i to je njezin obrambeni stav. Kada se primijeti da ona blago pomiče rep s jedne strane na drugu, tada ona pokazuje interes za ono na što je koncentrirana. Međutim, ako ona pomiče rep u velikim lukovima, to znači da je ljuta. Dok joj je rep samo s jedne strane, to znači da se želi igrati.

Mačka je predator i često je usredotočena na svoj cilj i na metu. To se vidi u načinu na koji hoda. S pogledom na svoju metu i ušima okrenutim na obje strane, mačka je spremna za svoj lov. Isto tako, nije uvijek u napadačkom stavu. Obrambeni stav vidljiv je u blagoj naklonjenosti i u tom trenutku će mačka ispuštati glasove.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,023FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE