27.2 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Imendan danas slave Klaudija, Vladislav, Sandra i Sonja

Prema katoličkom kalendaru danas, ponedjeljak 20. ožujka imendan slave Sandra, Sonja, Klaudija i Vladislav. Svima koji danas slave želimo sretan imendan!

Ime Sandra je vrlo često ime koje ima porijeklo u muškom imenu Aleksandar odnosno ženske verzije Aleksandra. Ime dolazi iz grčkog i ima značenje „zaštitnica ljudi“. Također ime može biti izvedeno i od grčkog imena Kasandra u značenju „blistav, sjajan“ + „aner, andros“ u značenju „muževa, hrabar.“

Sonja je ruska varijanta imena Sofija. Ime grčkog porijekla izvedeno od riječi „sophia“ u značenju „mudrost“. Otuda i filozofija što znači „ljubav prema mudrosti“. Ime je u raznim varijantama zastupljeno širom kršćanskog svijeta od najstarijih vremena do danas.

Klaudija je žensko ime latinskog porijekla. Značenje dolazi od latinskog „claudus“ sa značenjem: hroma, šepava, nepotpuna. Muški oblik ovog imena je Klaudije. Drugi oblik ovog imena je Klaudia, Claudia.

Vladislav je muško ime nastalo spajanjem riječi vladati i riječi slava. Ženski oblik ovog imena je Vladislava. Drugi oblik ovog imena je Vladisav. Skraćeni oblici ovog imena su Vlaja, Ladislav i Vlajko.

 

Izvor: Značenje imena i Knjiga imena

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,508FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE