6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Jednostavan trik da se pekmez ne pokvari do iduće sezone

Skuhali ste pekmez. Krasno je ispao, ali kako ga sačuvati da se ne pokvari? Potrebno je još vrući pekmez napuniti u staklenke i dobro zatvoriti limenim poklopcima, najbolje novima. Kad je staklenka dobro zatvorena okrenite ju poklopcem prema dolje da se istisne preostali zrak iz staklenke. Nakon toga staklenke prekrijte starim stolnjakom ili krpama da se ohlade.

Ohlađene staklenke, s poklopcem prema gore spremite na police na hladno i tamno mjesto. Najbolje u podrum ili dobru smočnicu, ali svakako na hladnije i tamnije mjesto. Uživajte u domaćem pekmezu. Sada kada ima voća svake vrste, iskoristite priliku i pripremite domaće džemove, pekmeze ili marmelade za palačinke, kolače ili kao namaz za doručak.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE