Donosimo 10 pasmina koji su idealni za život u stanu: Naravno, uz redovite šetnje!

Pudlica, foto: pixabay
Pudlica, foto: pixabay

Neki psi, bilo mješanci ili čistokrvni, život u stanu podnose bolje od drugih pasa. Saznajte koje to pasmine pasa srednje veličine mogu biti odličan izbor, čak i ako živite u malom stanu uz, naravno, redovite šetnje, piše zadovoljna.hr.

1. Koker-španijel
Pripadnici ove pasmine poznati su po svojoj naravi zaigranih i nježnih veseljaka, a jednako veselo mašu repom kada vani istražuju mirise ili kada se u svome dome maze sa svojom ljudskom obitelji. Koker-španijele lako je trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni udovoljiti svom vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratitelji kada odlazite nekamo na odmor, a zapravo ih lako možete voditi bilo kamo sa sobom.

2. Bokser
Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može oraspoložiti svog vlasnika u svakoj situaciji. Učinit će to i tako da mu se “ponudi” za maženje kada osjeti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, pa zbog toga može živjeti i u stanu.

3. Čau-čau
Zbog njihova preslatkog izgleda mnogi ih uspoređuju s medvjedićima, ali iza te medene pojave krije se pas kojeg treba pažljivo odgajati kako bi se izbjegao bilo kakav oblik agresivnosti. Čau-čau se obično veže za jednog ili dva člana obitelji, a budući da nije izrazito energičan, odličan je kućni ljubimac za stan te su mu dovoljne kraće šetnje.

4. Engleski baset
Još jedna dobroćudna i ne pretjerano aktivna pasmina poznata po sklonosti da se duboko veže za svoju ljudsku obitelj. Nije neobično čuti engleskog baseta kako tužno i glasno zavija ako ga vlasnik predugo ostavi samoga. Odlično se slaže s drugim psima, pa će mu pseće društvo vrijeme kada su ljudi odsutni sigurno učiniti ljepšim.

5. Labrador retriver
Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi nitko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s tjelesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

6. Pudla
Pudlica možda ima reputacije lajave i uštogljene damice, ali njezina prava narav zapravo je potpuna suprotnost. Riječ je o zabavnoj i bistroj pasmini punoj ljubavi koja će svoju dragu narav pokazivati kada je okružena i svojim ljudskim i psećim članovima obitelji. Krasi ju velika poslušnost, a obožava se igrati i uvijek traži neku novu, maštovitu zanimaciju.

7. Cavalier King Charles španijel
Osim mekane dlake, znatiželjna pogleda i neodoljiva izraza lica, ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, i prema vlasnicima i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi, uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.

8. Basenji
Osim što malo laje, basenji je pas kojemu ne treba posebno održavanje i njega. Ipak, voli biti dominantan i manipulativan, stoga se preporučuje samo iskusnom vlasniku. Ovo je pasmina koja se sama čisti, a krzno mu nema nikakav miris. Stoga se smatra da je basenji idealan pas za ljude s alergijama. Linja se malo ili nimalo.

9. Shiba inu
Ova japanska pasmina iznimno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili sakriti nešto od njih, uvijek će vas nasamariti i pronaći “plijen”. Nekada lovački pas, shiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan obiteljski pas.

10. Engleski buldog
Iako ima vrlo “opasan” izraz lica, ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova je pasmina vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kavu, engleski buldog pasmina je za vas.

Ostavi komentar