Uz dizalice topline iz Centrometala grijte se i hladite uz obnovljive izvore energije

Racionalno korištenje i upravljanje energijom jedno je od temeljnih načela zaštite okoliša. Dizalice topline su uređaji koji koristeći okoliš, kao obnovljivi izvor energije, zadovoljavaju potrebe za grijanjem i hlađenjem prostora te pripreme potrošne tople vode (PTV), s vrlo visokom učinkovitošću. Poštivanjem smjernica važećeg Priručnika o racionalnom korištenju energije, glede toplinske izolacije te sve češćim subvencijama od strane fondove Europske unije I lokalne zajednice, toplinske potrebe objekata znatno su smanjene. Uzevši u obzir i sve blaže zime posljednjih desetak godina, dizalice topline sve se više nameću kao optimalno rješenje toplinskog izvora, a istovremeno se mogu koristiti i za hlađenje prostora.

Centrometal dizalice topline zrak/voda

U skladu s navedenim, firma Centrometal d.o.o. ima u ponudi dizalice topline zrak – voda u monoblok i split izvedbi, nazivnih kapaciteta od 4 do 16kW, s R32 i R410A radnim medijem, uz mogućnost povezivanja više dizalica topline u kaskadu, S ciljem dobivanja većeg kapaciteta. Dizalice topline najbolje je koristiti u kombinaciji s podnim grijanjem i ventilokonvektorima, ali se mogu koristiti i kod niskotemperaturnog radijatorskog grijanja, uz nešto manju efikasnost.

Regulacija dizalice topline i grijanja

Ekran u boji dio je osnovne regulacije koja može voditi dva miješajuća i jedan direktni krug grijanja, odnosno hlađenja, te spremnik za pripremu PTV-a s recirkulacijom. Ekran se može postaviti  u dnevni boravak gdje se tada koristi i kao sobni termostat. U slučaju potrebe za većim brojem krugova, osnovna se regulacija može proširiti dodatnim modulima za vođenje više krugova grijanja.

Upravljanje preko mobilne aplikacije

Uz navedeno, postoji i dodatna oprema koja omogućuje povezivanje dizalice topline na web portal i mobilnu aplikaciju, čime je korisniku omogućen nadzor i upravljanje u vidu postavljanja temperatura hidrauličke skretnice ili akumulacijskog spremnika, spremnika PTV-a te krugova grijanja, a isto tako  omogućeno je podešavanje uklopnih vremena rada.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE