Kako urediti dom za blagdane i postići pravi božićni ugođaj?

uređenje doma za božić

Božićni blagdani su najveseliji i najljepši u godini. Upustite se u dekorativnu avanturu uređenja božićnog ugođaja i pripremite svoj dom i ukućane na čari koje ovo doba donosi. Podsjećamo vas kako jednostavno možete preobraziti svoj dom, koristeći barem jednu od predloženih ideja.

Započnite s ulazom

Božićnu čaroliju vašeg doma najavite već na ulaznim vratima. Objesite vijenac koji možete sami izraditi od grana, zelenila i lišća, ali i raznih božićnih ukrasa i šljokica. Za doček gostiju možete iskoristiti i trenutno popularne lanterne u bijeloj boji koje ukrasite po želji.

Božićne lampice

Kamin, slike na zidu, prozore i namještaj ukrasite žaruljicama, a danas ih možete pronaći u bezbroj varijanta. Božićni ugođaj postići ćete toplom žutom bojom, a u moderne interijere najbolje se uklapa neutralna bijela. Pravi božićni sklad ostvarit ćete ako boju žaruljica uskladite s bojom ostalih dekorativnih elemenata.

Mirisi

S eteričnim uljem cimeta, vanilije ili naranče nećete pogriješiti, a u božićnu dekoraciju uklopit će se i mirisni štapići koje možete kombinirati sa svijećama i svijećnjacima, ali i božićnim kolačićima.

Koristite prirodne elemente

Borovo granje, lišće, češeri, bobice, imela, božikovina mogu izgledati jako lijepo, a besplatni su i lako dostupni. Iskoristite dobrobiti prirode i upotrijebite materijale iz prirode. Njima možete oživiti stepenište i kombinirati ih sa žaruljicama i kuglicama, ali i posniježiti ili pošljokati. Bezbroj je mogućnosti, a postići ćete moderno-rustikalan dojam.

 

Zanimljive staklenke

Stare staklenke nemojte bacati jer one mogu biti korisne kad je riječ o izradi ukrasa. Napunite ih granjem, lišćem, češerima, poprskajte sprejom ili umjetnim snijegom i dobili ste unikatan ukras. Možete ih napuniti i svijećama i malim kuglicama i omotati žaruljicama, što zasigurno neće proći neopaženo. Treća varijanta je snježna kugla izrađena od staklenke, u čiju izradu možete uključiti i klince.

Personalizirane kuglice za bor

Obiteljske fotografije ili one na kojima se nalaze vaši dragi prijatelji odlične su za izradu personalizirane kuglice, a jednostavnija je opcija ispisivanje imena. Osim imena, tada možete koristiti i šljokice, glitere i umjetni snijeg, a vašoj unikatnoj kuglici svi će se diviti.

Budite drugačiji i posebni

Božićni ugođaj u domu oduševit će i goste i ukućane, a vi ćete uživati dekorirajući. Iskoristite boje koje se slažu s ostalim bojama u interijeru, a za bor iskoristite drugačije boje kako bi se istaknuo.

Ostavi komentar