Prijedlog za vikend ručak: Marex gel njoki u dvije ukusne varijante, vege i uz ribu!

Jedan od najprepoznatijivijih proizvoda zadarske tvrtke MAREX-gel su krumpirovi njoki.

 

Možete birati između 4 vrste njoka, one sa špinatom, povrćem, oštrim brašnom ili pak proteinske njoke. Izuzetno su omiljeni i ukusni, a jednostavno se mogu kombinirati s mnoštvom umaka i preljeva.

Njoke MAREX-gel možete kupiti u Super Konzumu, a mi vam donosimo dva odlična recepta:

Vegetarijanski njoki s povrćem, soja sosom i sezamom

Špinat 200 g, njoki s povrćem 200 g, tikvica 50 g, cherry rajčica 50 g, mrkva 50 g, žuta paprika 50 g, rotkvica 1 kom, sezam tostirani 10 g, soja sauce 30 ml, sol i papar, temeljac povrtni 150 ml

  • Priprema:

Špinat kratko skuhati, izblendati i začiniti sa soli, paprom i maslinovim uljem. (kasnije špinat koristimo kao podlogu). Povrće narežemo na kocke i popržimo na tavi na maslacu (mrkvu prethodno blanširamo), dodamo soja sauce i začinimo. Po potrebi dodamo povrtni temeljac i prokuhamo. Skuhamo njoke u vodi prema uputi na vrećici, procijedimo ih i dodamo u umak od povrća. Serviramo na podlogu od špinata, pospemo tostiranim sezamom i ukrasimo rotkvicom i klicama.

Zeleni njoki s trljom

Fileti trlje 200 g, njoki sa špinatom 200 g, maslinovo ulje 50 ml, temeljan od trlje 200 ml, pasata od rajčice 50 ml, češnjak 1 režanj, bijelo vino 50 ml, sol i papar, maslac 50 g, limun i naranča za marinadu

  • Priprema:

Očistiti trlje tj. filetirati ih, jedan dio marinirati u maslinovom ulju, limunu i naranči. Skuhati temeljac s nefiletiranim dijelovima trlja. Na maslinovom ulju popržiti češnjak pa ga maknuti, kratko popržiti filetirane kockice trlja (filet trlje prerezati na pola), zaliti vinom, dodati temeljac i malo pasate za boju. Dodati skuhane njoke sa špinatom, po potrebi doliti temeljca ili vode od njoka, začiniti i dodati maslac. Servirati na vrhu s nekoliko kockica marinirane trlje u maslinovom ulju, limunu i naranči.

Također, novost u ponudi tvrtke Marex gel su proteinski njoki koje za sada možete kupiti u Super Konzumu.

Ostavi komentar