Nikada ne dosade: Pet jesenskih filmova idealnih uz dekicu i kokice

Osjećaje koji nas preplave kada drveće počinje gubiti svoje lišće, kada se mijenja čitava priroda i kada počinju neka nova razdoblja u našim životima uhvatili su i neki od najboljih filmova svih vremena, piše Zadovoljna.hr.

Nedjelja popodne uvečer ili bilo koja jesenska ka večer nakon dolaska s posla idealna je za uranjanje u ove klasike, uz neizostavnu toplu dekicu i kokice. A ni vruća čokolada nije na odmet, zar ne?

1. Kad je Harry sreo Sally
Jedan od najboljih filmova svih vremena, s nezamjenjivom Meg Ryan u glavnoj ulozi vodi nas kroz različita godišnja doba, no posebno mjesto pripada jeseni. Sjećate li se scene u kojoj Harry i Sally šeću njujorškim Central Parkom očaravajućih jesenskih paleta boja, poigravajući se lišćem?

2. Jesen u New Yorku
Kao što govori i sam naziv, ovaj nas film vodi u jedan od najuzbudljivijih gradova svijeta u njegovom jesenskom ruhu. Richard Gere i Winona Ryder dovoljan su razlog za gledanje ove ljubavne priče. Scene snimljene u Central Parku daj poseban pečat cijelom filmu, a ujedno i naznačuju tematiku filma. Naime, gasi se život jedne mlade djevojke.

3. Društvo mrtvih pjesnika

S početkom nove nastavne godine u elitnu školu stiže profesor Keating (Robin Williams), no već od prvog dana svojim učenicima daje do znanja da ih neće podučavati na klasičan način. On od njih zahtijeva da razmišljaju svojom glavom i bore se za svoja uvjerenja, mijenjajući tako brojne živote.

4. Miris žene
Tijekom produženog vikenda u sklopu Dana zahvalnosti, mladi student zapošljava se kao asistent ratnom veteranu (Al Pacino), slijepom, bolesnom i nadasve iritantnom. No vikend pred njima donosi iznenađenja za obojicu, nove avanture i učenje o životu.

5. Imaš poštu
Popis završavamo kako smo i počeli, s Meg Ryan koja je u svojem zlatnom periodu oduševljavala svojim ulogama. Klasična ljubavna priča, toplina male knjižare koju protagonistica posjeduje i čarobna jesen u New Yorku recept su za film savršen za ove prohladne večeri.

Ostavi komentar