Koliko dugo nakon kuhanja se još smiju jesti jaja?

jaje jaja kuhanje kuhano jaje
Ilustracija

Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način – jaja su neizostavan simbol Uskrsa.

Kako biste izbjegli pojavu bolesti porijeklom iz hrane, važno je znati kako pravilno postupati prilikom pripreme prilikom ukrašavanja i konzumacije jaja.

Za početak, koristite jaja iz pouzdanog i sigurnog izvora.

Kako prepoznati je li jaje svježe?

Svježina jaja se može provjeriti ako se jaje stavi u čašu hladne vode. Svježe jaje ostane na dnu dok starije jaje pluta na površini, što je posljedica zračnog džepa u jajetu koji je veći što je jaje starije.

Koliko dugo nakon kuhanja se još smiju jesti jaja?

Tvrdo kuhana jaja moraju se čuvati u hladnjaku, i u takvim uvjetima se mogu jesti još i sedam dana nakon kuhanja. Točnije kuhana jaja u ljusci mogu se jesti sedam dana nakon kuhanja, a ona bez ljuske pet dana.

Važno je da se jaja kuhaju oko 10 minuta da bi mogla stajati.

Ne preporuča se smrzavanje kuhanih jaja.

Ostavi komentar