Koliko dugo nakon kuhanja se još smiju jesti jaja?

Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način – jaja su neizostavan simbol Uskrsa.

Kako biste izbjegli pojavu bolesti porijeklom iz hrane, važno je znati kako pravilno postupati prilikom pripreme prilikom ukrašavanja i konzumacije jaja.

Za početak, koristite jaja iz pouzdanog i sigurnog izvora.

Kako prepoznati je li jaje svježe?

Svježina jaja se može provjeriti ako se jaje stavi u čašu hladne vode. Svježe jaje ostane na dnu dok starije jaje pluta na površini, što je posljedica zračnog džepa u jajetu koji je veći što je jaje starije.

Koliko dugo nakon kuhanja se još smiju jesti jaja?

Tvrdo kuhana jaja moraju se čuvati u hladnjaku, i u takvim uvjetima se mogu jesti još i sedam dana nakon kuhanja. Točnije kuhana jaja u ljusci mogu se jesti sedam dana nakon kuhanja, a ona bez ljuske pet dana.

Važno je da se jaja kuhaju oko 10 minuta da bi mogla stajati.

Ne preporuča se smrzavanje kuhanih jaja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Nejglavneše je biti prvi, a ne nejbolši!

Uputnica za dugi život

Cug mašina fučnula i otfučnula