Neke namirnice jednostavno ne podnose niske temperature i uvjete u hladnjaku, te vrlo brzo izgube svojstva, a mnoga hrana koju je potrebno pohranjivati na nižim temperaturama, od 2 do 4C stupnja bi se vrlo brzo pokvarila.
Donosimo vam popis namirnica koje mnogi ljudi često skladište u hladnjaku, a to ne bi smjeli.
1. Namirnice koje vole tamnije i hladnije prostore, ali suhe prostore, za razliku od hladnjaka koji je vlažan prostor: krumpir, luk, češnjak, razne vrste tikva uključujući i lubenicu koju treba staviti u hladnjak prije konzumacije, tropsko voće, mrkva
2. Namirnice koje će promijeniti svojstva: rajčica (omekšat će i promijeniti okus), kava (navući će vlagu), banane (brže će se pokvariti), med (postati će kristalan, otvrdnuti), maslinovo ulje, tropsko voće, maslac od kikirikija, kruh
3. Namirnice koje trebaju dozrijevanje: avokado (brže će dozrjeti izvan hladnjaka), tropsko voće
zena.hr