Kako odabrati pravu boju za zidove u kući?

Spremni ste za bojanje zidova, ali ne znate koju boju odabrati? Izbjegnite nasumičan odabir boja i zidovima stvorite priču u svom domu.

Uvijek možete zaviriti u svoj ormar i pogledati koja boja prevladava u njemu – to je boja u kojoj se osjećate najugodnije i ovo može biti nit vodilja prilikom odabira boje unutrašnjosti vašeg doma. Međutim, ako niste spremni za eksperiment i želite igrati na sigurno, onda slijedite ove savjete.

1. Ustanovite koja boja prevladava u vašem životnom prostoru. Zatim odaberite dvije komplementarne nijanse, jednu toplu i jednu hladnu, koje možete kombinirati u svom domu. Komplementarne boje nalaze se na suprotnim stranama tradicionalnog kruga ( narančasta – plava, ljubičasta – žuta, crvena – zelena).

2. Hladne boje (plava, zelena, ljubičasta) izazivaju opuštenost, dok tople (crvena, žuta, narančast) prostor čine veselim i živahnim.

3. Obratite pažnju na svoj okoliš. Ako živite u toplom i sunčanom kraju, neutralni ili pak mekani plavi tonovi stvorit će balans s bogatstvom boja u vanjskom svijetu. Međutim, ako je vaše okruženje sivo zbog vremenskih uvjeta i okolnih zgrada, u dom unesite tople boje zbog kojih ćete se osjećati bolje i veselije.

Ostavi komentar