Jeftini trikovi kojima ćete promijeniti izgled svog doma

Na pitanje koliko košta preuređenje dnevnog boravka ili kuhinje nema definitivnog odgovora. Sve ovisi o željama, očekivanjima i mogućnostima, što se rijetko kada poklopi. Ako nemate puno novaca na raspolaganju a zaista želite nešto učiniti sa svojim dnevnim boravkom ili kuhinjom, evo par prijedloga koja ne koštaju puno, a vizualno će podići prostoriju na višu razinu.

3D zidne tapete

Moderne 3D tapete udahnut će novi život u dosadni interijer i pretvoriti vaš dnevni boravak u mjesto gdje ćete rado provoditi vrijeme. Riječ je o tapetama s teksturom reljefnog oblika čime će drastično promijeniti prostoriju gdje se postave, udahnuvši joj moderan štih. Po namjeni mogu biti za sobe, kuhinje ili kupaonice. Takve 3D tapete su otporne na vlagu, toplinu te su paropropusne. Održavaju se vlažnom krpom što je, priznat ćete, puno jednostavnije i lakše nego održavati običan zid. Uklopit će se u svaki prostor, a montaža je jednostavna. Postoje modeli koji su samoljepljivi, dok je na neke potrebno aplicirati ljepilo za tapete prije nanošenja na zid. To je detalj na kojeg valja pripaziti, zato prije kupnje razmislite koje vam bolje odgovaraju. Ponuda motiva je naizgled bezgranična, a možete ih kupiti u praktički svakoj trgovini koja nudi opremanje kuće.

Zidni paneli

Slično rješenje kao i 3D tapete, zidni paneli mogu se postaviti na zidove svake prostorije u kući. Rađeni su od različitih materijala poput gipsa, akrila, drva, kamena, metala i slično. U smislu trajnosti i otpornosti bolje su rješenje od tapeta, jer osim dekorativne imaju i zaštitnu funkciju. Idealni su za postavljanje u kuhinjama i to između radne ploče i gornjih kuhinjskih elemenata, čime eliminiraju potrebu za pločicama. Čak štoviše, ako želite zamijeniti postojeće pločice ovakvim panelom, možete ga zalijepiti direktno na pločice bez da ih uklanjate. Otporni su na vlagu, lako se čiste, a neki imaju čak i antibakterijska svojstva. Ako imate problem s lošom akustikom u svom domu, zidni paneli također nude rješenje. Postoje modeli izrađeni od materijala koji apsorbira zvuk i značajno smanjuju buku.

Kutak za čitanje

Bez obzira volite li čitati ili ne, kutak za čitanje donijet će vašem dnevnom boravku dašak svježine. Bit će dovoljan maleni četvrtasti ili okrugli stol s dvije jednostavne stolice, možda čak i dvije moderne fotelje ukoliko imate dovoljno prostora na raspolaganju. Preporučamo da zidove gdje se kutak nalazi obojate u drugu boju (ne više od širine prostora za čitanje) ili primjenite neko od rješenja iz prethodna dva odlomka. Na stolu držite zeleni cvijet i dvije-tri knjige koje će dati do znanja o čemu se ovdje radi. Umjesto cvijeta mogu poslužiti bluetooth zvučnici, koji vas mogu dodatno opuštati kakvom umirujućom glazbom dok čitate omiljeno štivo.

LED rasvjeta

Dobra rasvjeta odnosno rasvjeta postavljena na pravo mjesto može preporoditi svaku prostoriju. Takva rasvjeta danas je u kuhinji gotovo pa obvezna, jer je kudikamo lakše kuhati i čistiti ondje ukoliko imate LED-ice ispod gornjih elemenata. Osim LED traka koje se danas mogu naći u gotovo svakoj maloprodajnoj trgovini, svoj dom možete ukrasiti LED lampama i različitim predmetima koji imaju LED svjetla u sebi, poput bluetooth zvučnika kojeg smo spomenuli par rečenica ranije.

Ostavi komentar