Alpro Šardi: Uštedite na grijanju uz energetski učinkovite prozore!

alpro šardi prozori

Energetska učinkovitost je vjerojatno najvažnije svojstvo prozora. S aspekta potencijalnih energetskih gubitaka, vanjska stolarija je ispravno percipirana kao najosjetljiviji dio ovojnice zgrade. Ali, prozori i vrata zapravo sami po sebi ne predstavljaju problem, barem kad radite s vrhunskim sustavima profila i drugih komponenti, uz korištenje najnovije tehnologije i s iskusnim, educiranim djelatnicima, kao što je slučaj s tvrtkom Alpro Šardi.

Energetski učinkovita gradnja je koncept, a ne zbroj komponenti. Ono na što Alpro Šardi od samog početka obraća posebnu pozornost i što je u samim temeljima energetski učinkovite gradnje je ispravna montaža, spoj s drugim dijelovima ovojnice. Možete imati space shuttle od prozora, ali ako se sve ne obavi kako treba, nemate ništa, svaka energetska bilanca i proračun padaju u vodu. Takav pristup možda je najbolje svoju punu vrijednost pokazao u vrijeme pristupanja Hrvatske EU, proces u koji je tvrtka Alpro Šardi ušla glatko; zapravo, već je bila tu, prisutna na EU tržištu i prilagođena svim pravilima i propisima – spremna za tržišnu utakmicu u puno jačoj konkurenciji nego do tada.

VIŠE OD UŠTEDA

Međutim, bilo bi pogrešno prozore i vrata svesti na puku energetsku učinkovitost. Recentna istraživanja u zemljama EU pokazala su da, kad su prozori u pitanju, poslije postizanja osnovnih energetskih kriterija, štednja energije pada za nekoliko mjesta na listi preferencija krajnjih korisnika, a to mjesto zauzimaju količina dnevne svjetlosti, kvaliteta zraka, estetika i sl.

Dakle, sve ono što nudi Alpro Šardi: velike elemente za prostore okupane svjetlošću, vrhunsku estetiku zahvaljujući svojevrsnom modularnom sustavu koji omogućuje neusporedivo bogatstvo izvedbenih varijanti, od osnovnog bijelog profila, preko površina u boji i teksturi drveta do inovativnih, zaštićenih fuzijskih alu-PVC sustava koji daju najbolje od oba materijala: čvrstoću i eleganciju aluminija u spoju s ekonomičnošću i superiornim izolacijskim svojstvima PVC materijala.

Alpro Šardi već više od desetljeća u ponudi ima sustave certificirane za pasivnu gradnju koji su ušli u registar komponenti Passivhaus instituta kad u njemu PVC prozora i vrata uglavnom nije ni bilo. U međuvremenu je razvijen Kömmerling 76 kod kojeg su superiorne performanse u odnosu na ranije flagship sustave postignute su sa smanjenom ugradbenom dubinom. Vjerojatno je teško naći bolji dokaz važnosti inteligentnog dizajna. Tako je nešto što je još ne tako davno predstavljalo presedan u gradnji, za tvrtku Alpro Šardi već postalo standard.

Kada su 76-milimetarski sustavi zauzeli središnje mjesto u Alpro Šardi ponudi i postali njen tržišno dominantan dio, redizajnirani profili Kömmerling 88 postaju istinski premium segment ne samo u ponudi tvrtke, nego i na tržištu općenito i omogućavaju izradu prozora za pasivnu gradnju bez ikakvih modifikacija i dodataka. Treba istaknuti i klizne stijene PremiDoor 88, do sada nezamislivih dimenzija i izolacijskih vrijednosti.

POUZDANOST I KVALITETA

Prozori i vrata Alpro Šardi izrađeni od profila Kömmerling projektirani su s vizijom prostora ispunjenih prirodnom svjetlošću, jednostavnim prozračivanjem i minimalnim zahtjevima u pogledu korištenja i održavanja. Uz vrhunsku, svevremensku estetiku, predstavljaju primjer dobre prakse u kojem se ne zanemaruje ni jedan bitan aspekt suvremene arhitekture. Osim toga, inteligentni dizajn komora i korištenje reciklabilnih materijala drastično smanjuju iskorištavanje prirodnih resursa i probleme oko zbrinjavanja proizvoda na kraju njihovog životnog ciklusa.

Razvojnu orijentaciju i kvalitetu proizvodnih procesa tvrtke prepoznali su i Europski strukturni i investicijski fondovi sufinancirajući ove godine proširenje kapaciteta poslovne jedinice Alpro Šardi d.o.o. ulaganjem u proizvodnu tehnologiju. Istovremeno, Alpro Šardi je i dalje među liderima u Hrvatskoj kad je u pitanju energetska obnova višestambenih zgrada – trenutno se pregovara o više takvih objekata u raznim dijelovima zemlje, a nekoliko ugovora je već spremno za potpis.

Alpro Šardi je priča o uspjehu koja traje već gotovo četvrt stoljeća, praćena stalnim rastom proizvodnje i broja zaposlenih, vrhunskom kvalitetom i neupitnim povjerenjem kupaca i investitora u Hrvatskoj i inozemstvu.

Više informacija potražite na njihovoj web stranici: Alpro Šardi

Foto: Profine Group & Mladen Divković

Ostavi komentar