Alpro Šardi iz Selnice: Temelj energetske učinkovitosti je ispravna proizvodnja i montaža!

alpro šardi selnica

Energetski učinkovita gradnja je koncept, a ne zbroj komponenti. Ono na što Alpro Šardi od samog početka obraća posebnu pažnju i što je u samim temeljima energetski učinkovite gradnje je ispravna montaža, spoj s drugim dijelovima ovojnice. Možete imati najbolje komponente i sustave, ali ako se sve od proizvodnje do ugradnje ne obavi kako treba, svaka energetska bilanca i proračun padaju u vodu. Rezultat su energetski gubitci, nezdrava mikroklima i neudobno stanovanje.

Pravilna ugradnja prozora i vrata, neophodna za očuvanje energetske efikasnosti oplošja zgrade, definirana je nizom uputa koja se često nazivaju RAL ugradnja. Zapravo, radi se o nizu smjernica kako ih je definirala njemačka Udruga za osiguranje kvalitete prozora i vrata (RAL Gütegemeinschaft Fenster und Türen e. V.) u suradnji s Institutom za prozorsku tehnologiju (IFT) iz Rosenheima. Te smjernice postale su referenca za cijeli sektor i stalno se ažuriraju, uvijek vodeći računa o čvrstoj povezanosti s aktualnim normama i stanjem tehnologije. RAL ugradnja je neophodna i predstavlja standardni postupak u radu tvrtke Alpro Šardi, što pokazuje i značajna angažiranost tvrtke na najrazvijenijim tržištima EU.

Elegancija, praktičnost, udobnost

Međutim, bilo bi pogrešno prozore i vrata svesti na puku energetsku efikasnost. Recentna istraživanja u zemljama EU pokazala su da, kad su prozori u pitanju, poslije postizanja osnovnih energetskih kriterija, štednja energije pada za nekoliko mjesta na listi preferencija krajnjih korisnika, a to mjesto zauzimaju količina dnevne svjetlosti, kvaliteta zraka, estetika i sl. Dakle, sve ono što nudi Alpro Šardi.

Alpro Šardi je pionir u primjeni fuzijskih PVC-alu kombinacija u Hrvatskoj, dakle sustava koji daju najbolje od oba materijala: čvrstoću, eleganciju i oblikovne mogućnosti aluminija u jedinstvenom spoju sa superiornom izolacijom i ekonomičnošću PVC-a. Zahvaljujući inovativnom montažnom konceptu, profesionalna ugradnja je brza, čista i jednostavna, bilo da se radi o novogradnji ili renoviranju.

Tako je nešto što je još ne tako davno predstavljalo presedan u gradnji, za tvrtku Alpro Šardi već postalo standard. I dok je Kömmerling 76 sustav, od kojeg je teško naći bolji dokaz važnosti inteligentnog dizajna, zauzeo središnje mjesto u Alpro Šardi ponudi i postao njen tržišno dominantan dio, najnoviji profili Kömmerling 88 postaju istinski premium segment, ne samo u ponudi tvrtke, nego i na tržištu općenito i omogućavaju izradu prozora za pasivnu gradnju bez ikakvih modifikacija i dodataka. Treba istaknuti i klizne stijene PremiDoor 76 i PremiDoor 88, do sada nezamislivih dimenzija i izolacijskih vrijednosti, potpuno kompatibilne sustavima prozora i vrata.

Prostori ispunjeni svjetlošću

Prozori i vrata Alpro Šardi projektirani su s vizijom prostora ispunjenih prirodnom svjetlošću i minimalnim zahtjevima u pogledu korištenja i održavanja. Uz vrhunsku, svevremensku estetiku, predstavljaju primjer dobre prakse u kojem se ne zanemaruje ni jedan bitan aspekt suvremene arhitekture. Osim toga, inteligentni dizajn komora i korištenje reciklabilnih materijala drastično smanjuju iskorištavanje prirodnih resursa i probleme oko ekološkog zbrinjavanja proizvoda na kraju njihovog životnog ciklusa.

Razvojnu orijentaciju i kvalitetu proizvodnih procesa tvrtke već su prepoznali Europski strukturni i investicijski fondovi sufinancirajući proširenje kapaciteta i proizvodne tehnologije Alpro Šardi d.o.o., a uskoro će biti realiziran još jedan sličan projekt ulaganja.

Alpro Šardi je priča o uspjehu koja traje već gotovo četvrt stoljeća, praćena stalnim rastom proizvodnje i broja zaposlenih, vrhunskom kvalitetom i neupitnim povjerenjem kupaca i investitora u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ostavi komentar