Divovska hortenzija krasi vrt Elizabete Vlašić iz Orehovčaka

Hortenzija Elizabete Vlašić
Hortenzija Elizabete Vlašić

Iako smo tek u lipnju, visoke temperaturu ne daju nam da normalno dišemo. Red kiše i red  jakog sunca u posljednjih nekoliko dana očito godi hortenziji koja raste u dvorištu umirovljenice Elizabete Vlašić u predjelu zvanom Orehovčak u Železnoj Gori.

Ponosna vlasnica kazala nam je da je hortenziju posadila davne 1984. godine, a sada je očito da biljka cvate u svoj svojoj punini. Paše joj jutarnje sunce koje je obasjava, kao i popodnevni hlad koji joj daju druge biljke. Hortenzija je skoro veća od same vlasnice i ima preko nekoliko stotina miješanih roznih i plavih cvjetova te je zaista nešto prekrasno za vidjeti. Na pitanje kako je održava, Elizabeta nam je odgovorila da je samo malo zalijeva kad su vrlo visoke temperature te da joj je u proljeće dala malo umjetnog gnojiva.

Malo tko prolazi njezinom ulicom ne može da se ne zaustavi i gušta pogledom u ovoj divovskoj hortenziji. Elizabeta je jučer proslavila u krugu obitelji i svoj 70. rođendan pa je kazala da joj je priroda na ovaj način podarila najljepši mogući dar.

Hortenzija Elizabete Vlašić

Ostavi komentar