Danas imendan slave Vlasta i Svjetlana

Prema Hrvatskom katoličkom kalendaru 29. studenoga imendan slave Vlasta i Svjetlana te osobe sa rijetkim imenima Satumin i Iluminata.

Vlasta je pretežno žensko ali i muško ime i ima značenje domovina ili lider, vođa. U Sloveniji je ovo ime izvedeno od Vlastimira i Vlastislava, u Hrvatskoj od Vlastimila, dok je u Srbiji ovo muško ime izvedeno od imena Vlastimir.

Numerološka vrijednosti za ime Vlasta je 9.
Osobe sa imenom Vlasta su poštene, kreativne i duhovno snažne. Sposobni su da prebrode mnoge teškoće u životu. Rutinu života podnose lakše nego drugi. Sposobni su da vole čista srca, piše Knjigaimena.

Svjetlana je staro slavensko ime. Korjen riječi je svijetlost, a u prenesenom značenju označava onu koja zrači, svijetli, obasjava. Drugi oblici ovog imena su Svetlana i Svijetlana.

Numerološka vrijednosti za ime Svjetlana je 2.
Osobe sa imenom Svjetlana su blage, nježne i miroljubive prirode. Imaju umirujuće djelovanje na okolinu i uvijek su puni riječi utjehe za druge. Ovaj broj uglavnom donosi uspijeh u privatnom životu.

Iluminata je zapravo izvedenica imena Svjetlana i u tom obliku je u Hrvatskoj rijetkost. Ime nastalo od latinskoga glagola illumino – osvjetljujem, rasvjetljujem.

Ostavi komentar