BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA HRVATSKU za 18. – 21. svibanj 2019.

tuzan pogled 02

Subota, 18.5.2019. Vrijeme neće biti sasvim stabilno pa će i biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti zemlje. Iako se ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom, u drugom dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata može doći do umora i smanjene koncentracije. Manje tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Na Jadranu će biometeorološke prilike zbog izražene južine biti nepovoljnije, što dodatno može biti opterećenje meteoropatima i kroničnim bolesnicima.

Nedjelja, 19.5.2019. Nastavlja se razdoblje promjenljivog vremena zbog kojeg biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika može doći do umora, manjka energije i nešto izraženijih tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici. Savjetujemo laganu prehranu i dovoljno tekućine. Tegobe će biti nešto izraženije na sjevernom Jadranu.

Ponedjeljak, 20.5.2019. Biometeorološke prilike će u unutašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne. Zbog toga se kod meteoropata može javiti umor, manjak energije i slabija koncentracija. Tegobe će na Jadranu biti izraženije, pa se preporuča izbjegavanje suvišnih napora.

Utorak, 21.5.2019. I dalje se nastavljaju razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Iako se neočekuju veće tegobe, kod osjetljivijih ljudi je moguće slabije raspoloženje, manjak energije i problemi u koncentraciji. Tegobe će biti slabije izražene na južnom Jadranu, gdje će pretežno sunčano vrijeme pridonositi poboljšanju općeg stanja.

Ostavi komentar