Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 27. do 30. srpnja

Subota, 27.7.2019. Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti nepovoljne. Približavanje frontalnog poremećaja našim krajevima može kod meteoropata uzrokovati umor, glavobolju, razdražljivost i manjak koncentracije. Kroničnim se bolesnicima preporuča izbjegavanje suviših napora. U većem dijelu zemlje će još uvijek prevladavati umjerena opasnost od toplinskog vala, u unutrašnjosti Dalmacije i velika. Savjetuje se lagana prehrana uz dovoljno tekućine, te obavezna zaštita od UV zračenja. Nepovoljan vremenski utjecaj će na srednjem i južnom Jadranu biti slabije izražen pa će i tegobe biti manjeg intenziteta.

Nedjelja, 28.7.2019. Biometeorološke prilike će posvuda biti nepovoljne. Kod meteoropata se mogu javiti bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja i slabije raspoloženje. Kronični bolesnici bi mogli imati pojačane tegobe, pa im se preporuča izbjegavanje suvišnih napora. Potrebno je prilagoditi aktivnosti dijelu dana s manjim toplinskih opterećenjem. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

Ponedjeljak, 29.7.2019. Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije nego prethodnih dana. Pad temperature zraka pozitivno će djelovati, pa će mnogi meteoropati osjetiti poboljšanje općeg stanja. Tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prethodnih dana biti će slabije izražene. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

Utorak, 30.7.2019. Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Temperatura zraka će ponovo biti u blagom porastu, no još uvijek ne bi trebala predstavljati poteškoće. Tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati vrlo osjetljivi meteoropati i kronični bolesnici u najtoplijem dijelu dana. Preporuča se lagana prehrana uz dovoljno tekućine te zaštita od UV zračenja.

Ostavi komentar