Biometeorološka prognoza za Hrvatsku 28. rujna – 1. listopada

Subota, 28.9.2019. U većem dijelu Hrvatske će u većem dijelu dana prevladavati povoljne biometeorološke prilike koje će podržavati dobro raspoloženje, a meteoropati i kronični bolesnici neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Manje smetnje mogli bi imati uglavnom samo u najzapadnijim krajevima cijelog dana, a drugdje u unutrašnjosti Hrvatske potkraj dana.

Nedjelja, 29.9.2019. Samo bi se kod najosjetljivijih ljudi u Hrvatskoj mogle pojaviti manje smetnje u noći sa subote na nedjelju i krajem nedjelje; a djelomično na sjevernom Jadranu tijekom cijelog dana. Drugdje će većini u većem dijelu dana biometeorološke prilike biti povoljne, pa će uz dobro raspoloženje i ugodu moći provoditi vrijeme i na otvorenom.

Ponedjeljak, 30.9.2019. Biometeorološki razmjerno nepovoljan utjecaj frontalnog sustava će se osjetiti u prvom dijelu dana najprije u najzapadnijim krajevima. Kod meteoropata je moguća nesanica, glavobolja, nervoza i loše raspoloženje, a kod astmatičara i srčanih bolesnika nešto veće tegobe koje će kratko potrajati zbog brzog prolaska spomenutog sustava.

Utorak, 1.10.2019. Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Omogućit će dobar san i odmor noću, te dobru koncentraciju, radni učinak i raspoloženje danju. Kroničnim bolesnicima će vremenski uvjeti olakšavati podnošenje tegoba od kojih inače pate.

Ostavi komentar