Biometeorološka prognoza povoljna za vikend, malo lošije u ponedjeljak

biometeorološka prognoza
Ilustracija

Subota, 30. studeni: Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana, no zbog naglog zahlađenja potreban je oprez i zaštita od hladnoće. Srčane i plućne bolesnike upozoravamo na zaštitu od hladnoće i pridržavanje savjeta liječnika. Uz sunčana razdoblja tijekom dana vrijeme za mnoge meteoropate može biti poticajno.

Nedjelja, 1. prosinac:Biometerološke prilike će u većem dijelu dana biti razmjerno povoljne, a na srednjem i južnom Jadranu povoljne. Ujutro će biti hladno, zbog čega je potreban oprez posebno kod kroničnih bolesnika. Iako se tijekom većeg dijela dana ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom, kasno poslijepodne i u noći na ponedjeljak mogu ih početi osjećati meteoropati i kronični bolesnici.

Ponedjeljak, 2. prosinac: Premještanje frontalnog sustava preko naših krajeva uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, razdražljivost, smanjena koncentracija i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora.

Utorak, 3. prosinac: S odmicanjem frontalnog poremećaja dalje od naše zemlje, biometeorološke prilike će tijekom dana biti razmjerno povoljne. Zbog hladnog jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje, upozoravamo na zaštitu od hladnoće. Uz Jadran će biti jake do olujne bure što će dodatno pojačavati osjet hladnoće.

Ostavi komentar