Zimske ili cjelogodišnje gume?

gumiimpex

Posljednjih godina snijega je sve manje u našim krajevima, pa se mnogi vozači s razlogom pitaju jesu li im zaista potrebne zimske i ljetne gume ili se isplati kupiti cjelogodišnje gume kojima će se pokriti tijekom cijele godine.

Cjelogodišnje ili univerzalne gume su namijenjene za uporabu tokom cijele godine i u svim uvjetima. Važno je istaknuti da u pravim zimskim ili ljetnim uvjetima cjelogodišnje gume nemaju jednako dobra svojstva kao zimske, odnosno ljetne gume.

Cjelogodišnje gume mogu biti dobar izbor za vozače koji koriste automobil povremeno ili voze samo kratke relacije po velikim gradovima.

Mnogi vozači nisu svjesni prednosti korištenja zimskih guma. Zimske gume su učinkovitije zbog svoje jedinstvene smjese gume koja jamči fleksibilnost bez obzira na niske temperaturne vrijednosti i otežane uvjete kao što su snijeg i led. Za još bolje držanje ceste i veću stabilnost, zimske gume imaju i dublje i šire gazeće slojeve koji na sebi imaju malene utore koji se još nazivaju lamele. One onemogućuju nakupljanje snijega i blata na gaznom sloju.

Zimske gume ćete prepoznati po oznaci M+S ili oznaci planinskog vrha s pahuljom. Premda oznaka M+S označava da pneumatici jamče vrhunsku razinu upravljivosti po snijegu i blatu, ista nije povezana s obveznim ispitivanjima performansi i jednako je prisutna i na cjelogodišnjim gumama. Ali zato ćete oznaku planinskog vrha s pahuljom (3PMSF) pronaći isključivo na zimskim gumama. Taj simbol znači da gume udovoljavaju svim EU regulativama za minimalne zahtjeve performansi po snijegu.

Preporučamo da zimi koristite zimske gume na sve četiri kotača, sve ostale kombinacije ne pružaju dovoljnu sigurnost vozila na cesti. Izbjegavajte kombinaciju guma različitih tipova, dezena i dimenzija.

Svjetski proizvođači automobilskih guma GOODYEAR, MICHELIN, BRIDGESTONE i PIRELLI nagrađuju vjernost svojih kupaca uz kupnju zimskih guma. O svemu više možete pogledati na web stranici www.gumiimpex.com kao i na društvenim mrežama.

Gumiimpex je tu za Vas i Vašu sigurnost u prometu!

Gumiimpex-GRP d.o.o.

P. Miškine 64c, 42000 Varaždin

Tel: 042 404 533, e-mail: [email protected]

Radno vrijeme: pon – pet 7-18h i sub 7-13h

Ostavi komentar