Zima kuca na vrata i za vozila: Vulkanizeri imaju toliko posla da se stvaraju gužve

vulkanizer gužva

Više iz straha od snijega nego od kazni policije, vozači ovih dana naprosto opsjedaju vulkanizere kako bi svog limenog ljubimca opremili za zimske uvjete na cestama.

Ako tko ovih dana ne diže glavu od posla, onda su to zasigurno vulkanizeri.

Naime, vrijeme je za zamjenu guma na motornim vozilima, kako osobnim tako i teretnim. Kolone se stvaraju gotovo pred svakom radionicom i ti ne samo u jednom nego u dva pa čak i tri reda. Neki vozači samo dovezu svoj automobil i krajem radnog dana vraćaju se po njega dok pak drugi čekaju svoj red krateći vrijeme međusobnim razgovorima ili pak čitajući novine, odnosno surfajući po mobitelu.
Na zamjenu čeka se naime, i po nekoliko sati, ovisno o tome koji ste na redu.

A mijenjaju se ili sve 4 gume ili pak samo po dvije, ovisno o debljini novčanika. Što se pak cijena tiče, sve su tu negdje. Može se jedino profitirati ako se naleti na vulkanizera koji nudi prigodni popust.

U Odluci o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj koju je donijelo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, navedeno je da je zimska oprema obavezna na pojedinim dionicama od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine, u ovom slučaju od 15. studenog 2017. godine do 15. travnja 2018. godine.

(vv)

Ostavi komentar