Uskladištite gume u hotelu za gume u Gumiimpexu!

hotel za gume gumiimpex

Ako ljetne gume nisu istrošene, te su pogodne za korištenje iduće sezone, uskladištite ih u hotel za gume ili neko drugo mjesto s odgovarajućim uvjetima kako ne bi promijenile svoja svojstva i izgubile na kvaliteti.

Vulkanizerski servisi Gumiimpex-GRP Varaždin i Zagreb skladište auto gume u idealnim uvjetima u tzv. „Hotelu za gume“. Ako ne možete zadovoljiti uvjete za pravilno skladištenje guma, onda je hotel za gume pravo rješenje za vas. Kod nas možete ostaviti svoje ljetne gume i mi ćemo ih čuvati do sljedeće izmjene guma.

PRAVILNO SKLADIŠTENJE PODRAZUMIJEVA:

  1. Prije izmjene guma potrebno je obilježiti gume koje su bile montirane sprijeda kako bi im zamijenili položaj sa zadnjima u sljedećoj sezoni.
  2. Očistiti gume i naplatke i izvaditi sve kamenčiće ili strana tijela iz žljebova u ripni guma.
  3. Gume moraju biti uskladištene na mjestu na kojem je uvijek hladno, suho i ima prirodnu ventilaciju. Ako se gume skladište vani na otvorenom moraju biti prekrivene neprozirnom ceradom koja je potpuno nepropusna jer gume moraju biti zaštićene od sunca i snažne umjetne svjetlosti, te UV zraka.
  4. Temperatura mora biti niža od 35 °C i potrebno je izbjegavati upotrebu ili skladištenje bilo kakvih kemikalija u prostoriji u kojoj se skladište gume.
  5. Gume s naplatcima moraju biti složeni okomito na jednoj od polica koja se nalazi minimalno 10 cm od tla. Kako se ne bi deformirali, preporučuje se rotacija jednom mjesečno. Ako su gume bez naplataka preporučuje se da se poslože vertikano.

Prateći navedene savjete, možete znatno utjecati na životni vijek guma.

Gumiimpex – GRP d.o.o. brine i o okolišu pa tako reciklira iskorištene gume. Ukoliko se, prilikom izmjene guma, utvrdi da su postojeće gume na automobilu neupotrebljive za vožnju, fizičke osobe iste mogu ostaviti kod nas. Istrošene gume se odvoze u našu poslovnicu u Slobodnoj zoni u Trnovec Bartolovečki na proces reciklaže.

Stručne savjete potražite u Gumiimpex – GRP vulkanizerskom servisu.


Gumiimpex-GRP d.o.o.

P. Miškine 64c, 42000 Varaždin

Tel: 042 404 533, e-mail: [email protected]

Radno vrijeme: pon – pet 7-18h i sub 7-13h

Ostavi komentar