U AC Baumgartner stigao je Suzuki Swift novog dizajna!

U AC Baumgartner salone u Čakovec i Varaždin stigao je novi Suzuki Swift, odnosno četvrta generacija ovog modela.

Probnu vožnju dogovorite u Čakovcu ili Varaždinu na sljedeće kontakte:

Čakovec

Braće Graner 2, 40000 Čakovec
Tel: 040 328 007
RADNO VRIJEME:

Pon – Pet: 08:00 – 17:00
Sub: 08:00 – 12:00

Varaždin

F.Supila 7/b, 42000 Varaždin
Tel: 042 421 091
RADNO VRIJEME:

Pon – Pet: 09:00 – 17:00
Sub: 09:00 – 13:00

Moderni dizajn, paleta od 13 boja, moderna prednja maska, novi LED svjetlosni sustav, moderna i napredna unutrašnjost, novi blago- hibridni motor 83KS, potrošnja 4,5l na 100 km, nova sjedala s pjenastom podstavom te prtljažnik od 265L glavne su karakteristike ovog malog gradskog automobila.

baumgartner novi suzuki swift

Dizajn

Swiftova odvažna linija s fino profiliranim mišićavim oblinama plijeni pažnju gdje god se pojavite. Iznimno široka i snažna konstrukcija u kombinaciji s detaljima poput lebdećeg ravnog krova, sa savršeno istančanim detaljima poput skrivenih ručki na stražnjim vratima, čine ovaj automobil jedinstvenim. Sa Swiftom ćete uvijek biti primijećeni, kako na parkingu, tako i na autocesti.

Povezivanje pametnog telefona (SLDA)

Srce audio sustava je zaslon osjetljiv na dodir, intuitivan poput pametnog telefona. Spojite vaš smartphone preko Bluetooth®* ili USB kabela kako biste na zaslonu mogli koristiti aplikacije. Preko njega vidite i audio sustav, sliku s kamere za vožnju unatrag i navigaciju.

Klima uređaj

Upravljačka ploča automatskog klima uređaja kod modela GLX omogućuje intuitivno rukovanje. Jednostavno prepoznavanje oznaka i brojki je omogućeno upotrebom LCD zaslona s visokim kontrastom.

Pretinci

Brojni pretinci jednostavni za upotrebu i nadohvat ruke: pretinac za rukavice, polica u konzoli, džep u naslonu suvozačkog sjedala, prednji držači limenki X2, pretinci u prednjim vratima, USB utor i 12V utičnica za struju.

Dodatni prostor

Uz uvijek dobrodošlu zabavu u vožnji, dodatni prostor u kabini i prtljažniku može pomoći u potpunom iskorištavanju vaših hobija ili jednostavno za zabavu.

Prostran prtljažnik

Swiftov prostraniji prostor za prtljagu omogućuje vam da povezete više stvari, a djeljivi stražnji nasloni sjedala pomažu da u automobil smjestite sve što vam je potrebno. Prostor za glavu dobiven je niskim položajem sjedenja, dok su brojni pretinci jednostavni za upotrebu i nadohvat ruke.

Prostranost kabine

Izvana praktično kompaktan, Swift u kabini nudi dovoljno prostora za ugodan položaj nogu, ramena i glave. Čak i putnici na stražnjoj klupi imaju dovoljno prostora zahvaljujući inovativnom obliku stražnjeg dijela prednjih sjedala te najboljem mogućeg iskorištavanju prostora ispod njih.

Informacijski LCD zaslon u boji

Napredni višenamjenski 4,2-inčni TFT LCD zaslon u boji zauzima središnji dio ploče s instrumentima kako bi vozač bio potpuno informiran s točnim i intuitivno razumljivim podacima o ponašanju i radu vozila. Grafički su prikazani G-sila, snaga motora i okretni moment te između ostalog, uporaba akceleratora i kočnica.

DualJet

Novi 1.2 DUALJET motor ima integrirane dvije mlaznice po cilindru koje značajno unapređuju toplinsku iskoristivost motora, povećanog kompresijskog omjera na čak 13:1. Visoka razina performansi postignuta je brojnim sitnim unaprjeđenjima koja uključuju električno kontrolirane varijabilne usisne ventile kako bi najbolje odgovarali vrtnji radilice motora, a isto vrijedi za električno pokretanu varijabilnu pumpu ulja, čiji kapacitet ovisi o zagrijanosti motora. Tu su isto tako i električne mlaznice koje uljem hlade klip, kako bi izbjegli ikakvu mogućnost pregrijavanja, te dodatno utišali zvuk motora, a sve kako bi postigli savršeni balans između potrebe za optimalnom snagom i vrhunskom učinkovitosti potrošnje goriva.

Kombinacija motora i litij-ionske baterije za još više snage

U nastojanjima da se dodatno smanji potrošnja goriva, korišten je Suzukijev novi blagi hibridni sustav SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) koji predstavlja standard kod modela s 1,2 DUALJET motorom. SHVS sustav sastoji se od laganog, kompaktnog ISG-a (Integrated Starter Generator) koji ima funkciju elektromotora i pomaže benzinskom motoru kad mu je potrebna dodatna snaga, a njegove lagane i visoko učinkovite litij-ionske baterije s izvanrednim performansama punjenja i isporuke energije osjetno pridonose odzivnosti ali i smanjenju potrošnje goriva. Ovo je optimalni hibridni sustav za kompaktne automobile, smišljen kako bi ponudio lakoću, jednostavnost i uštedu prostora, bez narušavanja voznih osobina. Naprotiv, doprinoseći boljim voznim karakteristikama.

ALLGRIP AUTO

ALLGRIP AUTO je optimalan 4WD sustav koji pruža vozaču bezbrižnost u svakodnevnoj vožnji, pogotovo kada se vozi po skliskim cestama ili snijegom pokrivenim površinama. Pomoću viskozne spojke sustav pogona na četiri kotača automatski raspodjeljuje okretni moment prema stražnjim kotačima kada prepozna da prednji gube kontakt s cestom.

Ovjes za skladnu i nadahnutu vožnju

Novokonstruirani prednji i stražnji ovjes pridonosi okretnosti automobila, podižući emocije pri svakoj vožnji, pružajući izravno upravljanje, te povećanu kontrolu odnosno kvalitetu vožnje, po čemu je Swift svjetski poznat. Njegov spoj čvrstoće i udobnosti, lagane konstrukcije i preciznosti upravljača osmišljen je samo s ciljem povećanja zadovoljstva u vožnji.

Automatski nadzor dugih svjetala

Pri brzini od 40 km/h ili više, sustav nadzora dugih svjetala osmišljen je za automatsko prebacivanje “dugih” i “kratkih” svjetala, ovisno o prisutnosti drugih vozila i rasvjeti okoline (standard na vozilima s monokularnom kamerom i laserskim senzorom).

RBS

Prilikom vožnje, Swift koristi milimetarske radarske valove za detekciju vozila ispred. Nakon raspoznavanja, Swift djeluje na jedan od opisanih načina

Adaptivni tempomat

Kada se sustigne sporije vozilo, prilagodljivi sustav kontrole brzine koristi radarski signal da procijeni udaljenost do njega i automatski održava udaljenost u skladu s jednom od tri odabrane postavke.

1. Konstantan nadzor brzine
2. Kontrola usporavanja
3. Kontrola ubrzavanja

DSBS

Kada se kreće, Swift koristi dva senzora – monokularnu kameru i laserski senzor – kako bi se utvrdilo postoji li opasnost od sudara s drugim vozilom ili pješakom. Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, automobil djeluje na bilo koji od sljedeća tri načina, ovisno o situaciji.

Prepoznavanje pokretnih objekata straga

Pri brzini do 8 km/h kod vožnje unatrag, aktivni su stražnji zvučni senzori koji upozoravaju vozača na vozila u pokretu s bočnih strana, bilo da je automobil u vožnji ili izlazi iz parkirnog mjesta. Ako senzori prepoznaju vozilo aktivira se i slikovni alarm na kontrolnoj ploči i zvučni alarm (zujalica). Ova funkcija pomaže vozačima da sigurnije izlaze iz parkirnih mjesta gdje je vidljivost često lošija. Najčešće jednako limitirana s obje strane vozila.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE